Stiri: Companii

Solutii gratuite Bittnet

Bittnet lansează o nouă emisiune de obligațiuni corporative

28.11.2017

Bittnet anunţă o nouă emisiune de obligaţiuni desfăşurată la Bursa de Valori Bucureşti. Cea de-a doua emisiune de obligațiuni a companiei are loc la doar 14 luni de la primul eveniment corporativ similar și are rolul de a finanța, în principal, achiziția Gecad Net.

Valoarea emisiunii de obligațiuni corporative este de 4,5 milioane de lei, titluri care au intrat la tranzacționare pe 28 noiembrie în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB.

Mihai Logofătu, Bittnet, a explica că astfel compania îşi consolidează poziția de lider pe piața de training IT și de cel mai mare integrator multi-cloud din ţară.

Bittnet (BNET) este prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de Bursa de Valori București (BVB).

„Achiziționarea unui business înseamnă, în primul rând, oameni, echipă și, desigur, parteneri, adică furnizori și clienți. Ne vom strădui ca trecerea la noua structură să fie una eficientă și binevenită pentru toate părțile implicate. Noua echipă va fi aliniată la obiectivele și planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atât la momentul listării, cât și în rapoartele anuale și semi-anuale: consolidarea poziției de lider pe piața de training IT și cel mai mare integrator multi-cloud din România”, a explicat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Noua emisiune are loc la doar 14 luni de la intrarea la tranzacționare a primei emisiuni de obligațiuni corporative, care a avut o valoare de 4,18 milioane lei.

„Bittnet este cel mai bun exemplu despre cum poate o companie listată să folosească în mod extins oportunitățile oferite de piața de capital pentru a-și finanța dezvoltarea. Compania a făcut pasul spre piața de capital în 2015 odată cu listarea pe piața AeRO, a emis apoi drepturi de preferință și a lansat două emisiuni de obligațiuni corporative în valoare totală de aproape două milioane de euro”, a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

Cea de-a doua emisiune de obligațiuni corporative este formată din 45.000 de obligațiuni, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei și în valoare totală de 4,5 milioane lei. Rata anuală a dobânzii este fixă de 9% pe an, iar data maturității este septembrie 2022. Oferta este intermediată de IEBA TRUST.