Stiri: IT&C

Bittnet vrea să preia Dataware Consulting

Bittnet preia 20% din acţiunile DataScript

30.06.2021

Bittnet (BNET) a anunţat preluarea a 20% din acţiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro de la Moore Academy CZ sro. Valoarea tranzacţiei este de 275.000 euro. În plus, Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii trei ani.

Aceasta este a doua tranzacţie transfrontalieră pentru Bittnet Group, care, în martie 2021, a anunţat achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata Group, un integrator IT&C cu prezenţă pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

Investiţii suplimentare anunţate de Bittnet

Valoarea tranzacţiei este de 275.000 euro. Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii 3 ani, pe baza proiectelor specifice de dezvoltare ale DataScript. Conform acordului de investiţii, începând cu 2021, DataScript va distribui dividende anuale într-o proporţie maximă de 50% din profit.

„Anunţăm a doua achiziţie transfrontalieră din acest an şi, de asemenea, cea de-a doua tranzacţie cu partenerii noştri Moore din Cehia. Divizia de training a avut întotdeauna o importanţă strategică pentru noi, având în vedere că Bittnet a început ca o companie de training în IT. În contextul transformării digitale în curs de desfăşurare în întreaga lume, ne aşteptăm ca tot mai multe companii să investească în educaţie, precum şi în reconversia angajaţilor lor.

Potrivit experţilor, aproximativ 40% din locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării, în timp ce deficitul specialiştilor în domeniul IT&C va continua să se adâncească la nivelul UE în următorii ani. Acest context favorabil, asociat cu marje de profit atractive care pot fi realizate în activitatea de training în IT, precum şi colaborarea noastră de succes cu Moore Cehia au fost factorii determinanţi ai acestei tranzacţii. Suntem încrezători că această achiziţie va aduce multe beneficii Bittnet Group şi, cel mai important, acţionarilor noştri”, a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Citeşte şi Cifră de afaceri Bittnet 2021. Estimările făcute de companie