Stiri: IT&C

Oqema preia Stera Chemicals

Bittnet preia ITPrepared. Ce valoare are tranzacţia?

09.08.2021

Bittnet (BNET) a anunţat că achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni din ITPrepared, consultant în implementarea de tehnologii digitale şi disruptive. Valoarea tranzacţiei se ridică la 2,8 milioane de lei. Suma va fi plătită în numerar, o valoare totală de 265.000 de dolari, şi acţiuni Bittnet, în valoare de 408.000 de dolari.

Ca urmare a semnării tranzacţiei, Bittnet Group va deţine 50,2% din compania ITPrepared, restul acţiunilor vor fi deţinute de Alexandru Ana, Managing Partner şi COO (24,9%) şi Valeriu Ghihanis, Managing Partner şi Global Leader, Digitalizare (24,9%). Acţionarii Bittnet au aprobat investiţia în ITPrepared în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 26 noiembrie 2020.

Ce spune CEO-ul Bittnet?

„Suntem bucuroşi să anunţăm finalizarea tranzacţiei cu ITPrepared şi să încheiem astfel runda de investiţii aprobată de acţionarii noştri la sfârşitul anului 2020. ITPrepared reprezintă o nouă şi importantă linie de afaceri pentru Bittnet Group – furnizarea de servicii recurente. Prin tranzacţiile noastre anterioare, ne-am concentrat în primul rând pe diversificarea prezenţei geografice a Bittnet sau a portofoliului de produse şi servicii. Însă, odată cu achiziţionarea ITPrepared, prima noastră tranzacţie în domeniul managed services, ne diversificăm modul în care asistăm clienţii. În viziunea noastră, nişa de Managed Services în IT are un potenţial ridicat de dezvoltare. Având în vedere reorientarea globală către digitalizare, credem că ITPrepared va prospera în următorii ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Serviciile oferite de ITPrepared

ITPrepared este o companie de managed services (servicii gestionate) care furnizează servicii de suport IT în principal pe piaţa din SUA. Compania a fost înfiinţată în 2016, iar în prezent are peste 50 de angajaţi şi experţi tehnici care lucrează în birourile din Bucureşti, Iaşi, Dubai şi New York. Portofoliul clienţilor ITPrepared se bazează în primul rând pe companii americane, dar conţine şi un număr de clienţi locali.

Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 1 milion de dolari, provenind în principal din contracte recurente cu clienţi străini.

După semnarea contractului de achiziţie, ITPrepared va fi integrată în divizia de tehnologie a Bittnet Group.

Citeşte şi Cifră de afaceri Bittnet 2021. Estimările făcute de companie