Black Friday 2018. Când are loc ziua cu cele mai mari reduceri?

31.08.2018

Mult-aşteptatul eveniment Black Friday 2018 va avea loc, în România, pe 16 noiembrie. Mulţi retaileri şi-au anunţat deja participarea la „ziua celor mai mari reduceri”. Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, Black Friday 2018 România se anunţă a fi peste aşteptări. Motivul este simplu: tot mai multe magazine aleg să ofere reduceri substanţiale la cât mai multe produse.

Black Friday 2018 vine cu două weekenduri de reduceri

La fel ca şi în anii trecuți, România ar putea avea şi în 2018 două weekenduri cu reduceri, conform site-ului blackfriday.ro, cel care se ocupă de centralizarea companiilor participante.

În America, Black Friday este de obicei în a patra vineri din luna noiembrie. Mai exact, pe 23 noiembrie 2018. Însă retailerii din România au furat puţin startul, aşa cum s-a mai întâmplat în anii trecuţi.

Vânzări record în 2017

În 2017, Black Friday a fost organizat pe 17 noiembrie. În ediţia de anul trecut, magazinele din România au avut vânzări record.

Valoarea medie a coşului de cumpăraturi în ziua cu cele mai mari reduceri a fost de 695 lei.

Atenţie la reducerile de Black Friday 2018

Cu toate acestea, în luna mai a anului 2018, Consiliul Concurenţei a transmis un avertisment pentru cei care pândesc oferte de Black Friday.

Conform instituţiei, magazinele online din ţara noastră nu respectă legislaţia în domeniu, în cadrul campaniilor de reduceri.

Astfel, în urma unei anchete privind comerţul electronic s-a constat că preţul la care se aplică reducerea (preţul de referinţă, care apare “tăiat”), afişat de comercianţii din mediul digital este mai mare decât nivelul prevăzut de lege, pentru 80% din produsele monitorizate în campania de reduceri de anul trecut.

Aşadar, în cazul a 29% din produsele monitorizate de Black Friday, preţul redus a fost mai mare chiar decât preţul maxim practicat în ultima lună.

Black Friday 2018, ţinta hackerilor

Un alt avertisment privind Black Friday 2018 vine de la specialiștii în securitate cibernetică din cadrul Bitdefender. Aceştia atrag atenţia asupra tentativelor de fraudă.

Aşadar, atenţie maximă la chilipiruri! Hackeri îşi ţintesc potențialele victime cu mesaje sau email-uri care prezintă produse cu reduceri substanțiale. Utilizatorii sunt încântaţi să încerce să le cumpere şi nu mai ţin cont de aspecte importante precum reputația magazinului online sau siguranța tranzacției.

Citeşte şi Reducerile de Black Friday, o păcăleală. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

 

 

Citiți și despre: