Cheltuieli de Black Friday

Black Friday 2020. Tranzacţiile online vor avea o creştere impresionantă

06.11.2020

Black Friday 2020. Tranzacţiile online vor avansa cu 150% de Black Friday. La nivel pieţei sunt estimate plăţi online în valoare de 764 milioane de lei şi aproximativ 1,4 milioane de tranzacţii, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, conform estimărilor făcute de furnizorul de plăţi online PayU România.

Black Friday 2020. Un eveniment de referinţă

„Judecând după rezultatele pe care le-am avut până în prezent, nu există nicio îndoială că Black Friday s-a impus ca un eveniment de referinţă pentru comerţul electronic. Şi, deşi am ştiut că anul acesta va fi diferit, având în vedere contextul complex şi complicat, predicţiile noastre confirmă schimbarea semnificativă a comportamentului consumatorilor faţă de plata cu cardul online, raportat de PayU în diverse comunicări”, a declarat Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

Black Friday 2020. Valoarea coşului de cumpărături

PayU arată că valoarea coşului de cumpărături plătit în rate va fi mai mare cu 65% faţă de valoarea coşului mediu de cumpărături. Plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 50% din tranzacţiile plătite online pentru întreaga zi, faţă de rata de 34% înregistrată în anul precedent. Produsele care fac plata online mai confortabilă au contribuit şi ele la popularizarea acestei metode, împreună cu campaniile de educare dezvoltate alături de comercianţi.

„Black Friday continuă să fie cel mai important eveniment de cumpărături al anului, chiar dacă suntem martorii unui context atipic. Cu toate acestea, când vine vorba de comerţ electronic şi cumpărături online, acest context a contribuit la creşterea încrederii din partea consumatorului în tranzacţiile şi plăţile online, care s-au dovedit a fi mai sigure nu numai din punct de vedere financiar, ci şi din punct de vedere al sănătăţii individuale şi colective. Cea mai importantă confirmare pentru noi vine din faptul că, în ultimele luni, s-au salvat peste 1 milion de carduri noi pe platformele comercianţilor noştri, astfel încât plata să se poată realiza cu un singur click”, a adăugat Elena Gheorghe.

Cumpărătorii din întreaga lume vor continua să aleagă comercianţii locali, în timp ce românii îşi vor extinde căutarea produselor preferate pe platformele transfrontaliere.

Black Friday 2020. Carduri emise în altă ţară

Aproximativ 10% din totalul plăţilor online de Black Friday va fi reprezentat de tranzacţii cu un card din altă ţară.

„În ceea ce priveşte comerţul electronic transfrontalier, 2020 nu diferă de anii precedenţi, prognozele noastre arătând o tendinţă constantă, ceea ce indică faptul că magazinele online româneşti devin din ce în ce mai aclimatizate cu cumpărătorii internaţionali şi sunt dispuşi să îşi desfăşoare activitatea transfrontalier. Suntem bucuroşi să facilităm acest proces”, a conchis Elena Gheorghe.

Retaileri

Retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediţia din acest an de Black Friday sunt:

  • Altex
  • Elefant
  • eMAG
  • FashionDays
  • Flanco
  • F64
  • iStyle
  • Jysk
  • PC Garage
  • Vivre

Citeşte şi Cât costă noile modele Dacia Logan şi Sandero? Anunţ important

 

 

Citiți și despre: