Stiri: Retail

Black Friday 2023

Black Friday 2023: Pe ce dată sunt cele mai mari reduceri în România?

26.10.2023

Black Friday 2023. În România, Black Friday se organizează în data de 10 noiembrie 2023. La nivel global, în fiecare an, ultima vineri din luna noiembrie marchează începutul oficial al sezonului de cumpărături de sărbători în multe părți ale lumii. Această zi, cunoscută sub numele de „Black Friday,” a devenit o tradiție culturală semnificativă, atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori.

De când datează Black Friday?

Originile lui Black Friday sunt subiectul dezbaterilor, dar există câteva teorii predominante. Termenul a fost utilizat pentru prima dată în anii 1960 pentru a descrie congestia de trafic și haosul din Philadelphia, Statele Unite, care avea loc în a doua zi de vineri după Ziua Recunoștinței. Astfel, denumirea „Black Friday” s-ar putea trage din dorința comercianților de a trece la profituri „negre” sau pozitive, după sărbătoarea Ziua Recunoștinței, care a marcat începutul sezonului de cumpărături de sărbători.

De-a lungul decadelor, Black Friday a devenit mult mai mult decât un simplu eveniment de cumpărături.

Black Friday 2023. Reduceri importante

Magazinele oferă reduceri semnificative pentru a atrage cumpărătorii. Acestea pot include oferte de tip „cumpără unul, primești unul gratuit”, discounturi masive pentru produse electronice, îmbrăcăminte, jucării și multe altele.

Multe companii aleg să lanseze noi produse sau ediții limitate în timpul Black Friday pentru a stimula cererea și a atrage atenția.

Black Friday are un impact semnificativ asupra economiei și societății. Este momentul în care comercianții își pot crește vânzările, iar cumpărătorii pot obține produse la prețuri foarte reduse.

Citește și Cosmopolis anunţă o investiţie de 22 milioane de euro