Stiri: Logistica

Blue Air a depășit pragul de 5 milioane de pasageri, în 2017

22.01.2018

Un nou record la Blue Air! Cea mai mare companie aeriană românească a transportat, în 2017, 5.061.790 de pasageri, cu 70% mai mult față de anul anterior și peste estimările inițiale. Creșterea este și mai spectaculoasă dacă o raportăm la anul 2015, când a transportat puțin peste 2 milioane de pasageri.

Compania își menține, astfel, promisiunea față de pasageri și își dezvoltă constant portofoliul de rute și flota de aeronave.

“Am reușit să avem un record și la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, și peste 700 de curse charter. Pasagerii noștri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Și, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziasm o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat Directorul General Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Creșterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriană a crescut numărul de rute interne, frecvența acestora, dar și legăturile directe între litoral cu o parte dintre orașele mari din România. Blue Air se mândrește știind că a contribuit la dezvoltarea unor regiuni precum Moldova, prin baza de pe Aeroportul Internațional Iași, dar și Transilvania.

Anul trecut a fost lansată și baza de la Constanța, care a operat 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Paris Beauvais și Timișoara.

O altă reușită a companiei în 2017, de care pasagerii încă nu au început să se bucure, este legată de comanda celor 12 avioane Boeing 737 MAX 8. Blue Air va deveni, astfel, primul operator de Boeing 737 MAX din România. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019 și vor aduce un aport considerabil la creșterea performanțelor operaționale, cât și la protecția mediului.

“Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiție puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern și extern”, a concluzionat Gheorghe Răcaru, Directorul General al Blue Air.