Blue Air cumpără şase noi aeronave Boeing

21.06.2017

Blue Air şi Boeing au anunţat o comandă fermă pentru şase aeronave tip Boeing 737 MAX 8 şi a încă două opţiuni, în cadrul Paris Air Show 2017. De asemenea, compania aeriană va închiria alte şase Boeing 737 MAX 8 şi şase 737-800 Next Generation de la Air Lease Corporation.

„Susţinuţi de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lungă şi bogată istorie în operarea celui mai vândut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasată către Boeing cât şi aeronavele adiţionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urcă la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air îl ia în interesul siguranţei, confortului pasagerilor companiei, dar şi a protejării mediului înconjurător. Modelul Boeing 737 MAX va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air, permiţându-ne să zburăm spre destinaţii noi, pe distanţe mai mari, dar şi să ne menţinem tarifele scăzute pentru pasagerii noştri datorită eficienţei incredibile a avionului”, spune Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.

Familia Boeing 737 MAX a fost concepută pentru a oferi clienţilor performanţe excelente, flexibilitate şi eficientă, cu costuri reduse şi o distanţă maximă de zbor extinsă care va deschide posibilitatea de operare către noi destinaţii, capabilităţi care se potrivesc perfect cu strategia Smart Flying a Blue Air.

Boeing 737 MAX este avionul care a înregistrat cele mai rapide vânzări din istoria companiei, acumulând peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienţi din întreaga lume. Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vândute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

„Suntem încântaţi să anunţăm că Blue Air este primul client român de 737 MAX”, a declarat Monty Oliver, Vicepreşedinte European Sales, Boeing Commercial Airplanes. „737 MAX este ideal pentru Blue Air şi piaţa pe care o deserveşte, crescând potenţialul de venituri şi îmbunătăţind performanţele operaţionale”.

 

 

Citiți și despre: