Stiri: Logistica

Blue Air lansează o nouă rută: Cluj-Napoca – Birmingham

17.06.2016

Blue Air îşi extinde prezenţa pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea rutei către Birmingham – al doilea oraş că mărime din Marea Britanie. Noul zbor se va opera cu trei frecvenţe săptămânale în zilele de luni, miercuri şi vineri, din 16 decembrie. Mai mult, Aeroportul Cluj-Napoca devine a şasea baza operaţională a Blue Air începând cu toamna acestui an, la scurt timp după inaugurarea zborurile interne între Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Blue Air şi-a început operarea pe Aeroportul Cluj-Napoca în data de 3 iunie, prin deschiderea rutelor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Clasificat ca al şaptelea aeroport că mărime din ţară, cu un trafic de 10.187.122 pasageri în anul 2015, Birmingham este deservit de Blue Air şi din Bucureşti.

„Ne bucurăm enorm să ne dezvoltăm prezenţa pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea zborurilor directe către Birmingham. În urma recentei vizite la Cluj-Napoca, precum şi la cererea aeroporturilor, am decis să fructificăm această oportunitate către Birmingham – o destinaţie atractivă atât din punct de vedere turistic, cât şi de business. Angajamentul nostru pentru piaţă din Transilvania este subliniat de faptul că începând cu această toamnă, Cluj-Napoca devine al şaselea aeroport unde ne stabilim o bază operaţională”, a spus Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.

Compania înregistrează anul acesta creşteri semnificative, atât în privinţa numărului de pasageri transportaţi, cât şi al numărului de avioane care alcătuiesc flota. Blue Air estimează o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016. Până la sfârşitul lunii iunie, Blue Air va opera o flota de 28 aeronave Boeing 737.