Blue Air masuri preventie coronavirus

Coronavirus. Măsurile anunțate de către Blue Air

28.02.2020

Blue Air măsuri prevenție coronavirus. În contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului și a instalării situației de carantină în mai multe localități din Italia, Blue Air s-a mobilizat pentru a își transporta pasagerii în condiții de maximă siguranță, implementând următoarele măsuri suplimentare de prevenție:

Blue Air măsuri prevenție coronavirus. Verificări permanente

Verificări permanente ale funcționării corecte a filtrelor de aer din avioane; filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanțe similare cu ale celor folosite pentru menținerea aerului curat în sălile de operații ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat.

Blue Air măsuri prevenție coronavirus. Dezinfectare

Dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor Blue Air. Nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta folosește substanțe testate împotriva bacteriilor, sporilor și virusurilor, ce pătrund în absolut toate spațiile aeronavei. După 6 minute de distribuție a substanței active, avionul devine complet steril.

De asemenea, s-a decis și:

  • Suplimentarea numărului de măști și a cantității de gel dezinfectant
  • Furnizarea de șervețele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor
  • Informarea permanentă a echipajelor și a pasagerilor cu privire la modalitățile de prevenție.

În plus, Blue Air a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerul Sănătății, pentru a asigura corelarea acțiunilor proprii cu cele întreprinse de autorități la nivel național.

Blue Air măsuri prevenție coronavirus. Modificarea datei călătoriei

De asemenea, având în vedere faptul că unii pasageri pot decide să nu mai călătorească în această perioadă din cauza răspândirii COVID-19 în nordul Italiei, Blue Air oferă în mod gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie.

Toți pasagerii care au cumpărat un zbor internațional Blue Air, cu date de călatorie între 27 februarie și 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florența, Milano sau Torino, și al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să își modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferența de tarif, acolo unde este cazul.

Blue Air măsuri prevenție coronavirus. Prevederi speciale

Prevederi speciale se aplică pasagerilor care călătoresc în scop educațional și pasagerilor care fac obiectul unor restricții de călătorie emise de autoritățile italiene.

Toți pasagerii care doresc să beneficieze de această gratuitate sunt rugați să contacteze call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de călătorie.

Această modificare poate fi solicitată până la cu patru ore înaintea orei de zbor inițiale și nu se va aplica în cazul neprezentării la îmbarcare. Biletele nu sunt rambursabile.

Blue Air nu a anulat niciun zbor.

”Monitorizăm constant situația și, în funcție de evoluția acesteia, vom implementa toate măsurile necesare, păstrând ca prioritate siguranța pasagerilor și a echipajelor noastre”, a mai anunțat compania.

Citește și Wizz Air reduce numărul de zboruri către Italia, din cauza coronavirusului

 

 

 

Citiți și despre:

  • Parteneriat între Blue Air și compania spaniolă AmadeusParteneriat între Blue Air și compania spaniolă Amadeus Blue Air a încheiat un acord cu compania spaniolă Amadeus privind distribuţia ofertelor operatorului aerian către agenţiile de turism, la nivel mondial, prin sistemul de rezervări Amadeus. Parteneriatul […]
  • Blue Air a devenit membru IATABlue Air a devenit membru IATA Blue Air a devenit membru cu drepturi depline a IATA (Internaţional Air Transport Association), aderarea putând fi finalizată doar după obţinerea certificării IOSA (IATA Operaţional Safety Assesment), un […]
  • Blue Air lansează o nouă rută din IaşiBlue Air lansează o nouă rută din Iaşi Operatorul aerian low-cost, Blue Air, îşi dezvoltă operaţiunile prin deschiderea rutei cu numărul 97, Iaşi - Torino. Zborurile se vor opera cu două frecvenţe săptămânale în zilele de marţi şi sâmbătă, […]
  • Blue Air lansează o nouă rută: Cluj-Napoca – BirminghamBlue Air lansează o nouă rută: Cluj-Napoca – Birmingham Blue Air îşi extinde prezenţa pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea rutei către Birmingham – al doilea oraş că mărime din Marea Britanie. Noul zbor se va opera cu trei frecvenţe săptămânale în zilele de […]
  • Privatizarea Air Moldova. Noul proprietar este o companie româneascăPrivatizarea Air Moldova. Noul proprietar este o companie românească Privatizarea Air Moldova. Compania aeriană de stat din Republica Moldova va fi preluată de compania românească Blue Air. Anunţul a fost făcut marţi. Astfel, Civil Aviation Group SRL a fost declarată […]