Blue Air poarte prin intreaga Europa istoria Romaniei

Blue Air poartă prin întreaga Europă istoria României

05.12.2018

Compania aeriană Blue Air a lansat în cinstea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, aeronava Boeing 737 personalizată pe fuselaj cu portretul Regelui Ferdinand I. Compania precizează că este o mândrie pentru companie să poarte prin întreaga Europă istoria României și să inspire generațiile viitoare prin promovarea valorilor românești.

Blue Air. Portretul regelui Ferdinand I

În prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principele Radu, Directorul General Blue Air, Marius Puiu, alături de Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air, au prezentat noul livery de pe ampenajul vertical al aeronavei Boeing 737-800NG. Este vorba despre portretul regelui Ferdinand I, cel de-al doilea rege al României. Inițiativa Blue Air vine în semn de omagiu celor care s-au dedicat înfăptuirii unității naționale.

Ce spune conducerea Blue Air?

“La 100 de ani de la intrarea victorioasă a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în București, aducem un omagiu celui cunoscut pe drept ca întregitorul de țară. Este o mândrie pentru Blue Air să poarte istoria României la înălțime! Astăzi, aducem un omagiu Regelui Ferdinand I, de care se va lega întotdeauna conștiința datoriei împlinite și cel mai important act din istoria României: Marea Unire de la 1918”, a declarat Marius Puiu, CEO Blue Air, la evenimentul organizat pe Aeroportul Otopeni.

Primul zbor al aeronavei Blue Air personalizată pe fuselaj cu portretul Regelui Ferdinand I are loc astăzi, 5 decembrie, de pe Aeroportul Otopeni. Destinația aeronavei este Stuttgart.

În perioada următoare, aeronava Boeing 737-800NG, cel mai nou model din flota Blue Air, va ajunge la:

 • Sibiu,
 • Iași,
 • Dublin,
 • Tel Aviv,
 • Londra,
 • Cluj-Napoca,
 • Lisabona,
 • Liverpool,
 • Paris,
 • Bacău.

Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air, a precizat că “este o cinste să-l onorăm pe Ferdinand I, cel de-al doilea rege al României și conducătorul sub care s-a pecetluit unirea principatelor. Este o onoare să arătăm lumii personalitățile de seamă ale istoriei noastre și o mândrie să inspirăm generațiile viitoare. Blue Air, prin poziția de lider al aviației comerciale românești, își concentrează în mod constant eforturile spre a promova în afara granițelor valorile noastre naționale, România frumoasă de care suntem mândri și datori, în același timp, să o facem cunoscută”.

Inițiativa Blue Air nu se oprește aici!

Acesta este cel de-al doilea avion pe care Blue Air îl dedică Centenarului. În iulie, compania a lansat un alt Boeing 737-800NG personalizat pe ampenajul vertical cu portretul lui Carol I.

Inițiativa Blue Air nu se oprește aici. În perioada următoare vor urma alte aeronave Blue Air personalizate pe fuselaj cu logo-ul Centenarului Marii Uniri și cu fotografii ale unor personalități importante din istoria României moderne.

Citește și Mersul Trenurilor 2019. Anunțul făcut de CFR Călători

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Blue Air poartă prin întreaga Europă istoria României

 1. Pingback: Produse Decathlon fabricate in Romania | Jurnalul de Afaceri

 2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Decathlon introduce în magazine produsele ”Fabricat în România”

Comentariile nu sunt permise.