Stiri: IT&C

Blugento atrage o investiție de 1 milion de euro

26.06.2019

Blugento reprezintă o companie din Cluj, specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento. În luna iunie 2017, Blugento a primit o primă infuzie de capital în valoare de 120.000 de euro. Recent, Blugento a reușit să atragă o investiție strategică de 1 milion de euro. Infuzia de capital a fost făcută de grupul polonez R22. Ca urmare a acestei investiții, se dorește accelerarea dezvoltării companiei la nivel internațional.

„Parteneriatul cu Grupul R22 ne va ajuta să ne atingem obiectivele de dezvoltare, să creăm cea mai bună soluție de comerț electronic pentru întreprinderile mici și mijlocii și să ne extindem la nivel internațional. Sprijinul R22 include nu numai finanțarea pentru dezvoltare, ci și accesul la know-how și la o bază de peste 250.000 de clienți ai grupului”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento. „În România, Blugento este una dintre soluțiile implicite pe care comercianții le iau în considerare atunci când doresc să creeze un nou magazin online. Iar dezvoltarea noastră este determinată, în primul rând, de recomandările clienților”.

Blugento, soluție de ecommerce ultraperformantă

Această soluție de ecommerce este construită pe platforma Magento. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero. Acest lucru poate fi realizat într-o singură zi. În plus, compania oferă clienților acces la toate funcționalitățile platformei Magento, adaptate la piața din România din punct de vedere fiscal și legislativ. Soluția de ecommerce este oferită sub formă de abonament lunar, ce este integrată cu peste 100 de soluții de plată, ERP, curierat, marketing și alte servicii.

„Planurile noastre de extindere vizează atât piețe noi, cât și produse noi. Am construit un portofoliu cuprinzător de servicii și instrumente care permit antreprenorilor să își dezvolte afacerea online și să le sprijine în automatizarea proceselor de business. Blugento este un instrument unic care permite crearea rapidă și la costuri reduse de magazine online profesioniste. Compania și-a dovedit valoarea pe piața românească și este pregătită pentru o expansiune internațională”, spune Jakub Dwernicki, CEO al R22.

 Blugento, a doua infuzie de capital

Prin parteneriatul semnat cu grupul polonez R22, Blugento a vândut un pachet de 31% din acțiuni. În urma noi infuzii de capital, compania este evaluată la aproximativ 3,8 milioane de euro. Această tranzacție a fost asistată pentru Blugento de Casa de Avocatură Laurențiu, Laurențiu and Associates – Attorneys at law (lla), prin implicarea directă a lui Sorin Răzoare, Partner LLA.

Citește și Petrece “o vară ca în filme” la AFI Cotroceni