Bookfest 2019 program

Bookfest 2019 program: Intrarea este gratuită

30.05.2019

Bookfest 2019 program. Cea de-a XIV – a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Marea Britanie.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București.

Bookfest 2019 program. Programul de vizitare va fi următorul:

• miercuri, 29 mai — 10:00-20:00;

• joi, 30 mai — 10:00-20:00;

• vineri, 31 mai — 10:00-21:00;

• sâmbătă, 1 iunie — 10:00-21:00;

• duminică, 2 iunie — 10:00-20:00;

Intrarea este liberă.

Bookfest 2019 program. 1 milion de volume

Peste 1.000.000 de volume, dintre care aproximativ 4.000 de titluri noi, peste 350 de evenimente și reduceri considerabile de preț îi așteaptă pe vizitatori.

Bookfest 2019 program. Lansările autorilor români

Cărți noi semnate de Dan C. Mihăilescu, Lucian Boia, Vintilă Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Alex Ștefănescu, Adrian Cioroianu și multe alte personalități de prim rang ale culturii românești vor fi lansate în cadrul evenimentului.

În plus, copiii au Bookfest-ul lor: Bookfest Junior 2019. Este vorba de un program și un spațiu dedicat, unde vor serba inclusiv Ziua Copilului, pe 1 iunie.

Bookfest 2019 program. 100.000 de vizitatori

Cel puțin 100.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo începând de miercuri, 29 mai, pentru a lua parte la sărbătoarea cărții – Bookfest în fiecare dintre cele cinci zile ale Salonului.

Cele mai importante edituri din țară vor aduce la Bookfest cărțile verii 2019, cele mai așteptate cărți ale anului în curs, de la cei mai îndrăgiți autori, toate în spectaculosul pavilion B2 de la Romexpo, intrarea publicului fiind liberă.

În plus, Invitatul de Onoare – Marea Britanie a pregătit un program extrem de dens și de atractiv, cu scriitori și specialiști ai industriei editoriale britanice, una dintre cele mai de succes din lume.

Bookfest 2019 program. O ofertă bogată și atrăgătoare

„Cred că Bookfest a reușit să demonstreze deja, odată cu mutarea în noul pavilion B2, că piața editorială din România are o ofertă extrem de bogată și atrăgătoare pentru toate gusturile, vârstele și buzunarele. Sper ca și publicul să ne fie alături într-un număr cât mai mare în aceste cinci zile de sărbătoare a cărții la care celebrăm și atât de bogata cultură britanică, invitatul de onoare al ediției 2019”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Bookfest 2019 program. Lansări și întâlniri cu cititorii

Autorii români sunt în prima linie a evenimentelor de la Bookfest, cu cărți proaspete și dezbateri pe teme diverse, dar și sesiuni de autografe.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, începând cu orele 12:00, editura Polirom prezintă cel mai recent volum al lui Vintilă Mihăilescu În căutarea corpului regăsit.

Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu îi așteaptă pe cititori, în continuare, la lansarea unei noi ediții a cărții sale Vremea Mînzului Sec, care va fi urmată de o sesiune de autografe.

Savurosul eseist ieșean Valeriu Gherghel revine după mulți ani în programul lansărilor Polirom cu o pledoarie pentru citit prin volumul Roata plăcerilor. De ce n-au iubit unii înţelepţi cărţile?, a cărui lansare va avea loc pe 1 iunie, de la ora 17, la standul editurii.

Editura RAO organizează sâmbătă, 1 iunie, de la ora 13, la standul propriu, o întâlnire cu Eugen Ovidiu Chirovici și un eveniment dedicat celei mai recente cărți publicate de acesta, Cartea secretelor, apărută în peste 20 de țări printre care Anglia, Olanda, Germania, Franța, România. O altă apariție interesantă, nu doar pentru specialiști, este lansarea Tratatului de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei, de Alex Mihai Stoenescu, carte care va fi lansată joi, 30 mai, de la ora 17, la standul editurii RAO.

Criticul literar Alex Ștefănescu revine la editura ALL cu o nouă carte consistentă, Eminescu. Poem cu poem. La o nouă lectură. Postume, la a cărei lansare de vineri, 31 mai, de la ora 16, vor participa, alături de autor, acad. Nicolae Manolescu și actrița Daniela Nane.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în:

  • Timișoara
  • Cluj-Napoca
  • Târgu Mureș
  • Iași
  • Brașov

La acestea se adaugă și o ediție internațională la Chișinău.

Bookfest Junior 2019

În perioada 29 mai – 2 iunie, are loc și Bookfest Junior 2019. Târgul include evenimente concepute pentru copii şi adolescenţi. Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), Pavilionul B2, având un stand special de evenimente: Colțul de lectură Bookfest Junior amenajat de JYSK.

Bookfest Junior 2019 este un prilej pentru copii de a descoperi lumea minunată a cărţilor. Vor fi lansate cele mai așteptate titluri pentru copii și adolescenți, vor fi organizate întâlniri cu autorii și ilustratorii cărților. Vor avea loc atât în standul editurilor, pe scene, cât și în standul Bookfest Junior nenumărate ateliere bilingve, de lectură creativă, festivități de premiere pentru concursurile de eseuri, precum și multe activități de desenat, colorat și bricolat.

De asemenea, vizitatorii sunt așteptați cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi, precum şi multe alte surprize.

Copiii pot participa la marele concurs al acestei ediţii: „Bookfest Junior te premiază cu 2X100 de cărți pentru vacanță oferite de editurile participante“ . Talonul pentru concurs poate fi decupat din harta-program Bookfest Junior 2019. Aceasta va fi disponibilă în standul Bookfest Junior sau la intrările în pavilioanul B2.

Talonul trebuie depus în urna aflată în standul Bookfest Junior. Extragerea celor doi câştigători va avea loc duminică, 2 iunie, ora 16.00, în standul Bookfest Junior.

Citește și Rezultate spectaculoase pentru eMAG în 2018

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Bookfest 2019 program: Intrarea este gratuită

  1. Pingback: Kaufland 1 iunie 2019 Ziua Copilului - evenimente | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: GPeC SUMMIT 2019 - viitorul in e-commerce | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.