Stiri: Companii

Bosch a finalizat achiziţia Siemens

09.01.2015

Grupul Bosch a finalizat achiziţia participaţiei de 50 la sută în cadrul Siemens, în compania BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, pe 5 ianuarie 2015, în urma aprobării autorităţilor antitrust. Fosta societate mixtă cu participaţie 50:50 Bosch-Siemens poate fi aşadar administrată ca o sucursală Bosch deţinută integral de concernul german.

Producătorul de electrocasnice are aproximativ 50.000 de angajaţi şi a generat, la nivel mondial, vânzări de circa 10,5 miliarde de euro în 2013.

În urma listării în Registrul Comerţului, compania va fi cunoscută sub denumirea de BSH Hausgeräte GmbH. Compania BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH este prezentă în România încă din anul 1999 prin BSH Electrocasnice SRL.

Preluarea va contribui la extinderea activităţilor Bosch în domeniul clădirilor şi aparatelor conectate. Ca parte a conceptului de „casă inteligentă”, aparatele electrocasnice vor deveni pe viitor şi mai uşor de utilizat şi vor avea un nivel mai mare de eficienţă energetică.

Compania va fi administrată ca o operaţiune în mare parte independentă în cadrul Grupului Bosch.

„Obiectivul nostru strategic este de a crea soluţii pentru o lume conectată. Sub umbrela Bosch, vom continua să avem un proprietar orientat spre aceleași valori, care ne susţine în totalitate strategia”, afirmă Ottenberg. Fiind unul dintre principalii producători de electrocasnice din lume, obiectivul BSH rămâne acela de a-şi consolida în continuare poziţia pe piaţa globală şi de a-şi creşte cota de piaţă, în special în afara Europei. BSH intenţionează să-şi dubleze vânzările până în 2025. Pentru aceasta, investiţiile în cercetare şi dezvoltare, precum şi în mărcile BSH, urmează să fie accelerate”, declară Dr. Karsten Ottenberg, care va rămâne la conducerea BSH.

.