Stiri: Companii

Angajari Bosch Romania 2021.

Bosch a inaugurat cea de-a doua fabrică de componente din România

12.05.2014

Bosch a inaugurat vineri cea de-a doua fabrică de componente pentru tehnologia auto din România, în noua unitate, situată în Cluj, compania producând componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto europeană.

Investiția în fabrica din Cluj se ridică la peste 70 de milioane de euro, suprafaţa totală destinată producţiei fiind de aproximativ 38.000 de metri pătraţi. Până la finele acestui an, 750 de persoane vor lucra în noua unitate de producție.

Componentele produse la Cluj vor fi utilizate în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, cât şi în cele de reducere a consumului de combustibil.

De asemenea, în noua unitate de producție, va fi produsă în viitor şi „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice.

„Noua fabrică din România este un pilon deosebit de important pentru Bosch, menit să consolideze activitatea noastră de producţie şi de dezvoltare în Europa. Mai mult, continuarea extinderea producţiei în Europa de Est contribuie la creşterea competitivităţii companiei noastre”, a declarat  Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Bosch, cu ocazia inaugurării.

Din punct de vedere organizatoric, noua fabrică aparţine diviziei  Automotive Electronics a grupului Bosch, care dezvoltă şi produce dispozitive electronice de control și comandă pentru industria auto şi alte sectoare de activitate, această activitate desfășurându-se în 13 unităţi de producţie la nivel mondial, cu circa 24.000 de angajați.

Grupul este prezent în Cluj din luna noiembrie a anului 2013, deținând în acest județ un centru de cercetare și dezvoltare

Activitatea predominantă desfăşurată acolo este reprezentantă de dezvoltarea de componente electronice şi software pentru produsele fabricate în unitatea locală de producţie.

 „Accesul la ingineri cu o pregătire profesională deosebită, precum şi colaborarea cu instituţiile performante de învăţământ superior din zonă au fost extrem de importante în alegerea locului destinat noii fabrici”, a afirmat Dirk Hoheisel.

Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani, având pe plan local aproximativ 1700 de angajaţi în patru unităţi de producţie. Pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, compania mai deţine în Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara.