Bosch a înregistrat anul trecut vânzări de 48,9 miliarde euro

30.01.2015

Grupul Bosch a înregistrat la nivel mondial, anul trecut, vânzări de 48,9 miliarde de euro, cu 6,2 la sută mai mult decât în anul precedent, conform datelor preliminare transmise de companie. După ajustarea cursului de schimb valutar, procentul a crescut la 7,2 la sută.

Impactul negativ al evoluţiei cursului de schimb asupra rezultatelor vânzărilor a fost de aproape 500 de milioane de euro. Profitul furnizorului de tehnologie şi servicii a crescut, de asemenea, în 2014. Profitul operaţional (EBIT) al grupului a fost de aproape trei miliarde de euro, cu o marjă de profit de circa 6,1 procente, cu aproape un punct procentual mai mare decât valoarea din 2013.

„În ciuda contextului economic dificil, am reuşit să ne îndeplinim obiectivele pentru anul 2014. Strategia noastră de inovare dă roade. Succesul de care ne-am bucurat anul trecut stă mărturie în acest sens. În 2014, am reuşit să ne îmbunătăţim competitivitatea și poziţia pe piaţă în mai multe regiuni”. În plus, achiziţionarea BSH Hausgeräte GmbH şi achiziţionarea completă planificată a ZF Lenksysteme GmbH vor consolida poziţia companiei Bosch în două sectoare de creştere, cel al caselor inteligente şi cel al conducerii automate”, a declarat Dr. Volkmar Denner, preşedintele Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH.

În Europa, vânzările companiei au crescut cu aproximativ 2 procente, în ciuda dificultăţilor economice din regiune.

Volumul vânzărilor Grupului Bosch a crescut cu aproximativ 17 procente în regiunea Asia Pacific. După ajustarea cursului de schimb valutar, procentul a ajuns la circa 20 la sută. În America de Nord, vânzările au crescut cu aproximativ 8,6 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După ajustarea cursului de schimb valutar, procentul de creştere are aproape două cifre. În America de Sud, volumul de vânzări a scăzut uşor faţă de anul trecut după ajustarea  cursului de schimb valutar. În valori nominale, acesta a fost cu 10 la sută mai mic faţă de cel înregistrat în 2013.

Grupul Bosch avea 290.000 de angajaţi la nivel global la data de 31 decembrie 2014, cu 9.100 de persoane mai mult faţă de anul precedent.

Citiți și despre: