Bosch deschide o nouă fabrică în România

29.03.2018

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului industrial Bosch, a cumpărat un teren la Simeria, judeţul Hunedoara, pentru a construi o fabrică de maşini de spălat rufe. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 110 milioane de euro şi se estimează ca începând cu anul 2022 să fie produse peste un milion de maşini de spălat

Astfel, BSH Hausgeräte GmbH îşi continuă cursul de creştere în Europa şi va investi 110 milioane de euro într-o nouă locaţie în România în următorii ani.

Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an.

După construirea unor noi facilităţi de producţie, fabrica va avea – începând cu 2022 – o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană.

„În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne, precum şi logistica necesară. Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de situri de producţie şi de centre logistice de primă clasă”, a declarat Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România.

 

 

 

Citiți și despre: