Stiri: Companii

Bosch România a avut afaceri de 212 milioane de euro, în 2013

21.05.2014

Bosch a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 212 milioane de euro, nivelul vânzărilor companiei avansând faţă de nivelul din 2012 cu 18 procente.

Investiţiile realizate de Bosch în România în 2013 s-au ridicat la peste 70 de milioane de euro, acestea fiind direcţionate în special pentru finalizarea fabricii de tehnologie auto din Cluj şi în extinderea fabricii existente din Blaj.

La începutul acestui an, compania avea circa 1.700 de angajați în cele patru locaţii din ţara noastră, iar Bosch estimează că până la finele lui 2014, numărul angajaţilor din România va depăşi 2.400 de persoane.

„2013 a fost un an foarte important pentru Bosch în România, caracterizat prin dezvoltarea solidă a tuturor activităţilor grupului. În plus, ne-am întărit semnificativ prezenţa pe piaţa românească, iar în anii următori dorim, de asemenea, să continuăm extinderea şi consolidarea activităţii noastre”, a afirmat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Pentru acest an, compania estimează un avans al volumului de vânzări între 3 şi 5 procente. Bosch a mai anunţat că una dintre zonele pe care se va pune accent în viitor este reprezentată de produsele care se pot conecta la internet şi serviciile bazate pe internet.

 „Atuurile clasice Bosch, cum ar fi puterea de inovare, calitatea, prezența globală şi cultura antreprenorială integrată sunt calităţi care contează chiar şi într-o lume interconectată”, a explicat Volkmar Denner, preşedintele Consiliului de Administraţie Bosch, în cadrul unei conferinţe de presă, în Germania, având ca temă bilanţul societăţii.