Stiri: Companii

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Bouygues Energies & Services preia o parte din acțiunile companiei Axione

30.01.2019

Bouygues Energies & Services preia Axione. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat preluarea Axione de către Bouygues Energies & Services. Conform unui comunicat de presă transmis de autoritatea de concurență, tranzacția presupune achiziția unei părți din acţiunile companiei Axione.

Bouygues Energies & Services preia Axione. Domeniile de activitate ale companiilor

Bouygues Energies & Services este o companie parte a Grupului Bouygues. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în domenii precum:

  • energie
  • rețele digitale
  • inginerie mecanică
  • infrastructură

În țara noastră, grupul Bouygues este activ în domeniul construcțiilor de drumuri şi clădiri.

Mirova face parte din Grupul BPCE

Activitatea Mirova, parte a Grupului BPCE, se axează în general asupra gestionării de investiții, oferind soluții variate în domeniul energiei regenerabile și infrastructurii de bază, acțiuni sustenabile și obligațiuni sustenabile.

Axione este activă, în principal, în următoarele sectoare: instalarea și operarea rețelelor electrice şi a celor de fibră optică, proiectarea și instalarea de rețele radio (telefonie mobilă) şi mentenanța rețelelor de fibră optică.

Operațiunea nu afectează mediul concurențial

În urma preluării, operațiunea nu afectează mediul concurențial de pe piața din România.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, conform comunicatului de presă citat.

Decizia luată de Consiliul Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și Spațiul privat virtual. Anunțul făcut de Ministerul de Finanțe și ANAF