Brașov Business Park, inima afacerilor din regiune

01.05.2014

Proiectul are un grad de ocupare de 80% și oferă toate facilitățile de care au nevoie companiile. Ravensdale Investments este compania care nu numai că a crezut în Brașov ca fiind unul dintre cele mai importante centre de afaceri din țara noastră, dar a și investit în cel mai mare și modern proiect destinat afacerilor din regiune.

Codruta Grosu, Property Management

Codruta Grosu, Property Management

“Braşovul este una dintre cele mai dezvoltate regiuni din România, atrăgând un număr impresionant de investiţii străine. Este o regiune de succes, atât prin activităţiile comerciale şi industriale dezvoltate, cât şi prin turismul dezvoltat deja cu tradiţie. Locaţia unică între Est şi Vest, între Sud şi Nord, atrage investitorii pentru investiţii durabile. Unul dintre cei mai importanţi factori pentru alegerea Braşovului pentru investiţii este calitatea oamenilor: profesionalismul muncii lor, deschiderea şi prietenia. De secole, oamenii din Braşov au fost negustori, industrialişti, antreprenori, iar Braşovul a fost un loc al culturii şi cunoaşterii. Universitatea Transilvania din Braşov oferă absolvenţi dornici să folosească practic cunoştinţele dobândite în arii diverse ale economiei. Rapiditatea cu care aceşti tineri profesionişti învaţă noi limbi este incredibilă, în centrul nostru de afaceri se vorbesc 10 limbi diferite în fiecare zi. Pe lângă aceste motive obiective de a dezvolta o investiţie în Braşov, investitorii au în vedere frumuseţile culturale pe care le oferă oraşul Braşov, Munţii Carpaţi cu staţiuni de ski şi activităţi montane şi atmosfera festivă datorată Centrului Vechi al oraşului, multiculturalismului şi diverselor evenimente culturale orgnizate frecvent” ne-a declarat Codruţa Grosu, Property Management Braşov Business Park.

Ravensdale Investments, parte a Vlerick Group, a dezvoltat ambiţiosul centru de afaceri Braşov Business Park care susţine un concept inovator, prin oferirea de spaţii de birouri clasa A şi facilităţi precum centru de conferinţe, birouri de închiriat pe termen scurt, restaurant, cafenea, centru de expoziţii şi târguri din dorinţa de a contribui la dezvoltarea regiunii şi a crea un mediu de lucru modern pentru companiile din zona Braşovului. Oamenii de afaceri și reprezentanții companiilor care își desfășoară activitatea în zonă au primit cu interes noul proiect. Nici nu este de mirare, având în vedere că centrul oferă toate facilitățile de care o companie ar avea nevoie. “Am creat primul și singurul centru de afaceri la standarde internaționale din Judeţul Braşov. Principalele puncte forte sunt locaţia (în centrul comercial al Braşovului, zona Calea Bucureşti), calitatea spaţiilor de birouri clasa A şi serviciile adiţionale menţionate”, spune Codruța Grosu. Aceasta a completat că, în prezent, gradul de ocupare al clădirii este de 80%, iar proiectul a contribuit la crearea a peste 1.000 de locuri noi de muncă în oraș.

La nivel național

Braşov Business Park nu este singurul proiect al companiei. Ravensdale Investments este o  filială a Vlerick Vastgoed, o companie belgiană de imobiliare care face parte din Grupul Vlerick. Astfel, Vlerick Vastgoed desfășoară mai multe activități în domeniul imobiliar, printre care dezvoltarea activelor imobiliare, atât în țară, cât și în străinătate, precum și dezvoltarea locuințelor și a terenurilor. “La nivel internațional, Vlerick Group desfășoară o gamă diversă de activități, de la domeniul industrial (BIC Carpets, UCO Țesătura, UCO Sprinning, UCO Raymond Denim, Spector Photo Group), până la cele de administrare a întreprinderilor (BMT, LVD Company, Concordia Textiles Group). De asemenea, grupul belgian mai are activități în domeniul capitalului de risc (pentahold, Indus Kamdhenu Fund) și al imobiliarelor (Vlerick Vastgoed)”, ne-a povestit Codruţa Grosu, Property Management Braşov Business Park.

BBP--foto_3În țara noastră, grupul este prezent prin UCO Țesătura în Giurgiu, prin BMT în Iași și prin diverse companii de dezvoltare imobiliară, cum ar fi Royal Land, Brainvest și Ravensdale Investments, cu dezvoltări în și în jurul orașelor Ploiești și Braşov. În total, în cadrul Vlerick Group sunt angajate în România nu mai puțin de 900 de persoane.

Facilitățile Brașov Business Park

Cu birou de clasa A și o suprafață totală de 21.000 mp, centrul este unul complex, cu 400 de locuri de parcare, atât subterane, cât și supraterane, centru pentru expoziție, restaurant și cafenea și, nu în ultimul rând, un centru modern de conferințe cu o capacitate de până la 160 de locuri. În plus, oficialii Brașov Business Park spun că echipa tânără și dedicată este pregătită să facă față tuturor provocărilor.

În prezent, atât companii locale, cât și multinaționale sunt clienții centrului unde se organizează frecvent și evenimente speciale.”Oferind o gamă bogată de servicii, atragem mai multe tipuri de clienţi. Pe de o parte, companii locale şi multinaţionale pentru spaţiile de birouri, pe de cealaltă parte companii care doresc să organizeze evenimente, conferinţe, prezentări, târguri pe care le servim prin intermediul partenerilor noştri Prato şi Kron-Tour Expo. Ne asigurăm ca oricare din serviciile oferite în cadrul centrului nostru de afaceri să se dezvolte în condiţii de cea mai bună calitate. Restaurantul și cafeneaua Prato oferă servicii de catering și coffee break chiriașilor și participanților la evenimente și conferințe”, ne-a declarat Codruţa Grosu, Property Management Braşov Business Park. Aceasta a completat că investiția se află acum în prima fază de implementare, iar investiția în faza secundă va fi implementată dacă piaţa va evolua în continuare pozitiv şi vor fi cerinţe pentru spaţii de birouri clasa A.

Anul 2012 a însemnat pentru Brașov Business Park opt evenimente importante, de la târguri imobiliare, la baluri de caritate. Printre acestea se numără Balul de Caritate al Fundației Kronospan, Transylvania Turism Fair, Târgul de Carte și Muzică sau Brașov Auto Motor Show. În 2013, centrul a fost gazda altor evenimente speciale, printre care Brașov Wedding Days, Transylvania Wine Fair și Fishing & Adventure Days.