Stiri: Retail

Brico Depôt a finalizat preluarea magazinelor Praktiker

04.12.2017

Brico Depôt România, parte a Kingfisher plc, a anunţat finalizarea cu succes a tranzacției pentru preluarea a 100% din acțiunile Praktiker România de la familia Susli. Acest anunţ îi urmează celui din luna august, prin care Kingfisher preciza că are în plan să achiziționeze Praktiker România.

„Achiziția Praktiker România ne oferă o prezență puternică în toată țara. Dorim să ne ajutăm clienții să-şi îmbunătăţească locuinţele și să le personalizeze şi suntem bucuroși că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la prețuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienţilor noștri. De asemenea, ne bucurăm să creştem echipa din România şi le urăm bun venit tuturor angajaților Praktiker”, a spus Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piața locală de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine. La ora actuală, compania deţine peste 1.600 de angajați. În 2016, vânzările retailerului au ajuns la 140 de milioane de euro.

Brico Depôt deţine 15 magazine în România, cu o suprafață de 114.000 de metri pătrați şi 964 de angajați. Vânzările Brico Depôt au însumat 144 de milioane de euro, anul trecut.