Stiri: Retail

Brico Dépôt încetează colaborarea cu Schweighofer Holzindustrie

10.03.2017

Retailerul Brico Dépôt România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer. Compania va folosi furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC și nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

”Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC și PEFC”, a spus Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România.

Brico Dépôt România a sistat comenzile de produse către grupul austriac.

De asemenea, retailerul a anunţat că lucrează cu ONG-uri și alți actori ai industriei și societății civile pentru a rezolva cauzele defrișărilor și pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România.

„În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat și care sunt preocupați de protejarea pădurilor virgine și a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România”, conform lui Christian Mazauric.