Stiri: Companii

Bridgestone are un nou CEO

21.07.2016

Producătorul de anvelope Bridgestone îl numeşte pe Paolo Ferrari în funcţie de Președinte și Director General (CEO) al corporației, pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), cu sediul central în Zaventem, Belgia. Acesta va fi și membru al Consiliului Director și al Comitetului Executiv Bridgestone Europa NV/SA.

Franco Annunziato, cel care a deținut anterior poziția de CEO al Bridgestone EMEA, a fost numit Președinte Executiv și CEO al Bridgestone China Asia Pacific în ianuarie 2016.

Paolo Ferrari, de naționalitate italiană, aduce la Bridgestone o experiență bogată în leadership global, deținând multiple poziții de management în America de Nord, Europa și America Latină. El se alătură Bridgestone, venind de la Pirelli unde, cel mai recent, a fost CEO al diviziei LATAM, iar înainte de a deține această poziție a fost CEO și Președinte al corporației din America de Nord.

Acesta a deținut numeroase poziții de Director Executiv la Grupul Italian Telecom în Italia, Germania și Marea Britanie în mai multe departamente. La începutul carierei sale, el a lucrat, de asemnea în investment banking la Credit Suisse First Boston, în Londra.

„Suntem încântați să îi urăm lui Paolo bun venit la Bridgestone. El s-a remarcat ca un lider global care va dirija inovația, performanța și angajamentul, respectând în același timp principalele valori Bridgestone. De-a lungul carierei sale, și-a demonstrat aptitudinea de a ghida creșterea profitabilă în diferite industrii și zone geografice, construind, în același timp, echipe capabile”, a declarat Eduardo Minardi, Președinte Executiv și CEO activ al Bridgestone Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Paolo Ferrari se va alătura companiei Bridgestone pe 19 septembrie 2016.