Stiri: Energie

BrightSites de la Signify accelerează infrastructura orașului smart

21.06.2019

Noul stâlp inteligent BrightSites de la Signify, lider mondial în industria iluminatului, oferă o soluție de iluminat completă. Acesta pune la dispoziţie o gamă largă de aplicații IoT, conectivitate permanentă, camere și senzori de mediu, precum și iluminat gestionat cu LED-uri de înaltă eficiență şi calitate, menținând în același timp aspectul mediului urban.

BrightSites ilustrează strategia Signify de a folosi infrastructura iluminatului pentru a dezvolta noi servicii pentru clienții săi. Această inovație subliniază în continuare poziţia de lider a companiei în domeniul iluminatului pentru Internetul Lucrurilor. Noii stâlpi BrightSites IoT au la bază o tehnologie anterioară a stâlpului inteligent, creată de Signify și Ericsson, care furnizează iluminat LED și conectivitate wireless LTE 4G de la stațiile de bază cu celule mici integrate în stâlpi.

BrightSites: de la stâlpii de iluminat stradal la stâlpii inteligenți

Noul stâlp, cu capacități îmbunătățite IoT, subliniază evoluția iluminatului stradal de la stadiul unei utilități municipale, problematică din punct de vedere al costurilor, la un punct de date dinamic cu potențial de generare de venituri, un hub de conectivitate wireless și un instrument de monitorizare a mediului. Această capacitate de a furniza noi servicii, cum ar fi telecomunicațiile și chiar publicitatea, poate genera venituri pentru municipalități.

 „Am îmbunătățit semnificativ capacitățile de conectivitate ale stâlpului inteligent, incluzând senzori digitali și semnal WiFi mai puternic, pentru conexiune locală. Antenele integrate ascunse oferă servicii de 4G și 5G de la mai mulți furnizori. Acest lucru mizează pe promisiunea orașului inteligent al viitorului – transformând iluminatul stradal obişnuit într-o platformă pentru furnizarea de servicii inteligente pentru oraș. O nouă gamă cu modele de design elegante le permite acestor stâlpi să se potrivească oricărei estetici urbane”, a declarat Musa Unmehopa, Director General BrightSites, Signify.

Caracteristici BrightSites  

  • Senzori, pentru a oferi o monitorizare actualizată a mediului, cum ar fi calitatea aerului, detectarea zgomotului și a incidentelor și care colectează date pentru a sprijini deciziile ce pot îmbunătăți traiul general în zonele urbane.
  • Camere video care pot observa condițiile rutiere contribuind la îmbunătățirea fluxurilor de trafic, pentru a ghida deciziile de mentenanţă și delegarea echipajelor de urgență.
  • Microfoane inteligente echipate pentru recunoaștere avansată, care poate fi declanșată de zgomote asociate cu comportamente antisociale, cum ar fi strigătele, alarmele auto, spargerea sticlei sau chiar împușcăturile. Acestea sporesc automat lumina, înregistrează audio și alertează serviciile de urgență.
  • Ecrane de afișare care pot oferi mesagerie de urgență importantă și pot genera venituri suplimentare dacă sunt folosite ca panouri publicitare targetate.

Stâlpii inteligenți BrightSites au fost deja instalați în orașe din întreaga lume, din Noua Caledonie la San Jose, SUA, până în Hospitalet, Spania.

„Stâlpii inteligenți BrightSites ne-au permis să transformăm spațiile publice prin integrarea perfectă a tehnologiei în viața cotidiană a cetățenilor”, a declarat David Quirós, Consilier Municipal pentru Inovație și Cultură – Hospitalet, Spania.

Gama BrightSites de stâlpi inteligenți este disponibilă la nivel global.

Citește și Televizoarele, noile vedete ale programului „Rabla pentru electrocasnice”