Stiri: Sanatate

Bristol-Myers Squibb a preluat Celgene Corporation

Bristol-Myers Squibb a finalizat achiziția Celgene Corporation

25.11.2019

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 23 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Compania Bristol-Myers Squibb a finalizat achiziția Celgene Corporation. Acest lucru a fost posibil după primirea aprobărilor necesare din partea tuturor autorităților guvernamentale prevăzute de către acordul de fuziune.

Odată cu finalizarea preluării, în conformitate cu termenii acordului de fuziune, Celgene a devenit o filială deținută integral de către Bristol-Myers Squibb Company.

Ce au primit acționarii Celgene Corporation?

Acționarii Celgene au primit pentru fiecare acțiune: 1,00 acțiune Bristol-Myers Squibb, 50,00 dolari în numerar fără dobândă și un drept contingent tranzacționabil (Contingent Value Right / CVR), care va îndreptăți posesorul să primească o plată de 9,00 dolari în numerar, dacă se îndeplinesc anumite etape ulterioare de reglementare.

Așadar, acțiunile Celgene nu se mai tranzacționează la bursă. Totuși, din data de 21 noiembrie 2019, acțiunile nou emise ale Bristol-Myers Squibb și CVRurile vor fi tranzacționate în cadrul bursei din New York. CVR-urile sunt comercializate sub simbolul „BMYRT”.

Ce spun reprezentanții Bristol-Myers Squibb?

„Aceasta este o zi importantă pentru Bristol-Myers Squibb, deoarece reunim știința de top, medicamentele inovatoare și talentul incredibil al Bristol-Myers Squibb și Celgene, pentru a crea un lider al companiilor farmaceutice,” a precizat Giovanni Caforio, M.D., Președinte și Director Executiv al Bristol-Myers. „Împreună cu francizele noastre de top în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare, și una dintre cele mai diverse și promițătoare linii de produse aflate în dezvoltare din industrie, știu că vom continua să ne îndeplinim viziunea de a transforma viețile pacienților prin știință și cercetare. Sunt încântat de oportunitățile pentru angajații noștri actuali și pentru noii colegi pe care îi primim în cadrul companiei, lucrând împreună pentru a oferi pacienților medicamente inovatoare.”

Bristol-Myers Squibb. Progresele înregistrate în ultima perioadă

De la data anunțării tranzacției, pe 3 ianuarie 2019, s-au realizat o serie de progrese concrete în ceea ce privește îndeplinirea principalilor indicatori de valoare ai fuziunii, inclusiv:

  • progrese referitoare la brevetul pentru REVLIMID®
  • aprobarea din partea U.S. Food and Drug Administration (FDA) pentru INREBIC® (fedratinib) în tratamentul anumitor forme de mielofibroză
  • aprobarea din partea U.S. FDA pentru REBLOZYL® (luspatercept-aamt) în tratamentul anemiei la pacienții adulți cu beta talasemie
  • depunerea documentației spre aprobare pentru luspatercept și ozanimod în SUA și Europa.

Compania a făcut un progres important și în ceea ce privește planificarea unei integrări de succes.

Citește și Topul celor mai căutate cuvinte pe Google și pe Youtube, în 2019. Analiză