British American Tobacco va investi 60 milioane de euro, în 2017, în fabrica din Ploieşti

03.07.2017

Producătorul de ţigarete British American Tobacco (BAT) a anunţat că în anul 2017 valoarea investițiilor făcute în fabrica de la Ploiești a grupului va fi triplă față de estimările anunțate la finalul anului trecut. Astfel, producătorul va investi aproximativ 60 de milioane de euro în ridicarea unei noi hale de producție și în retehnologizarea fabricii.

În luna noiembrie a anului trecut, conducerea British American Tobacco anunțase că va investi 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de 5 ani.

Conform companiei, creșterea investițiilor se datorează extinderii capacității de producție pe fondul a trei factori importanți: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploiești, și optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România.

În urma dezvoltării unității de producție de la Ploiești, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziții acoperă toate zonele de competențe și îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în unitatea de producție de la Ploiești lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

”Valoarea investițiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producție de la Ploiești în 2017 s-a triplat față de estimările noastre inițiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România. ”În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4000 metri pătrați”, a mai precizat aceasta.

Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, acestea urmând să avanseze cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

„Vrem să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondițiile creșterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorități și mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

 

 

Citiți și despre: