Stiri: Companii

Brutarii şi Cofetarii, provocaţi să obţină cea mai inovatoare pâine şi cel mai gustos tort

25.02.2015

În cadrul GastroPan, cea mai mare expoziţie autohtonă de panificaţie, brutarii şi cofetarii sunt provocaţi să obţină cea mai inovatoare pâine şi cel mai gustos tort. Astfel, Trofeele Pâinea şi Tortul Anului 2015 sunt doar două dintre premiile care se vor decerna la Concursurile GastroPan.

Astfel, pe lângă standurile celor 130 de expozanţi români şi din afara ţării care vor prezenta gama completă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile de profil, expoziţia GastroPan găzduieşte concursurile cu acelaşi nume, competiţii în cadrul cărora sunt dezvăluite cele mai inovatoare produse care se vor impune pe piaţă.

„Un sortiment nemaiîntâlnit pe piaţă va fi Pâinea Anului 2015. Brutarii din toate colţurile ţării sunt provocaţi să producă cea mai inovatoare pâine, un sortimente nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendinţele actuale din alimentaţia consumatorilor şi totodată să se adapteze specificului local şi gusturilor autohtone”, au afirmat organizatorii expoziţiei.

Un juriu independent, format din specialişti din această industrie, va decide cărui sortiment i se va cuveni titlul de Pâinea Anului 2015, după analiza mai multor factori precum proprietăţile organoleptice, precum forma, aspectul, structura miezului şi a cojii, aromă, sau caracterul inovator.

Reţeta produsului câştigător va fi promovată în rândul tuturor producătorilor din ţară, astfel brutăria care a produs pâinea câştigând notorietate, iar consumatorii din toată ţara putându-se bucura de un nou sortiment de pâine.

Totodată, cel mai gustos şi mai original tort va fi premiat cu titlu „Tortul Anului 2015”. În cadrul conscursului pentru desemnarea Tortului Anului 2015 gustul şi originalitatea vor face diferenţa.

„Zeci de cofetari din ţară sunt aşteptaţi să îşi întreacă talentele prezentându-se în concurs cu torturi cât mai gustoase, obţinute din reţete originale. Pe lângă aceste două criterii de bază, juriul va mai analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar şi armonia dintre elementele decorative şi decorul tortului”, au mai spus organizatorii GastroPan.

Cofetăria care îşi va câştiga trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, în timp ce reţeta câştigătoare va putea fi preluată de toate laboratoarele de cofetărie interesate.

Concursurile din cadrul expoziţiei GastroPan sunt organizate de Asociaţia non-profit PanGastRo, cu scopul de a impulsiona piaţa prin încurajarea inovaţiei, sprijinind creşterea calităţii şi a diversităţii produselor de panificaţie, cofetărie şi gastronomie şi promovarea talentelor din domeniu.