Stiri: Constructii

Bucharest Financial Plaza

Immofinanz preia clădirea Bucharest Financial Plaza. Ce valoare are tranzacţia?

24.03.2021

Bucharest Financial Plaza. Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, pentru suma de 36 de milioane de euro.

Bucharest Financial Plaza. Fosul sediu Bancorex

„Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple şi oferă acces excepţional la spaţii retail, restaurante şi alte zone de relaxare din centrul Bucureştiului. Suntem încântaţi că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experienţă îndelungată în România şi unul dintre cei mai mari clienţi de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de înaltă calitate în Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv şi de a-i valorifica şi mai mult potenţialul”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

Bucharest Financial Plaza. Planurile Immofinanz

Immofinanz are în plan să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive. Aceasta va avea spaţii de înaltă calitate şi cu nivel de certificare a construcţiei pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

„Acest acord reprezintă un pas important pentru Immofinanz în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate şi a brandului de birouri myhive în Bucureşti. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spaţiu mai mare pentru zona publică şi o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracţie extrem de atrăgător pentru bucureşteni”, a declarat Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Clădirea cuprinde două secţiuni: Tower şi Podium

Clădirea este amplasată în apropierea Kilometrului 0 al Bucureştiului, lângă Centrul Vechi. Proprietatea a fost finalizată în 1998, fiind cea mai impozantă clădire a oraşului la acel moment. Ulterior, a fost modernizată în 2012. Construcţia poate fi împărţită între cele două secţiuni:

  • Tower (17 etaje)
  • Podium (6 etaje)

De asemenea, clădirea beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraş.

Citeşte şi Programul Noua Casă 2021: Garanţii de 1,5 miliarde lei