Bucureştiul nu va rămâne fără apă caldă şi căldură în această iarnă

07.11.2015

Capitala nu va rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă, acesta a fost mesajul transmis ieri de ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, după ce RADET București anunţase că se va opri căldura şi apa caldă ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

Andrei Gerea a mai spus că respinge cu fermitate orice încercări de manipulare sau de politizare a acestui subiect, mai ales în contextul protestelor din ultimele zile.

„Vreau să repet un mesaj pe care l-am transmis și până acum: dau asigurări bucureștenilor că nu va fi oprit agentul termic în această iarnă. Avem consultări permanente, sunt discuții, toată lumea a înțeles, de la furnizorii de gaze până la furnizorii de agent termic, că trebuie făcut un efort pentru ca bucureștenii să nu sufere din cauza unor datorii istorice acumulate de RADET. Respingem cu fermitate orice încercări de manipulare sau de politizare a acestui subiect, mai ales în această perioadă de efervescență socială, și facem apel la responsabilitate din partea tuturor părților. Respingem orice fel de tentativă de alarmare gratuită a populației. Sperăm în continuare la o atitudine responsabilă și de colaborare din partea RADET și a Consiliului Municipal”, a transmis ministrul Economiei.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) București a anunţat anterior iminenta sistare a activităţii, care va avea drept primă consecinţă directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Bucureşti, în urma nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

Sistarea activităţii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN.

„Am făcut numeroase apeluri, atât în spaţiul public, cât şi către toate instituţiile administrative implicate, pentru conştientizarea situaţiei, astfel încât factorii responsabili să poată lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au rămas însă fără răspuns. Tocmai de aceea, situaţia în care ne aflăm azi, este foarte gravă şi afectează bucureştenii în mod direct. Vă asigur că vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman şi profesional pentru deblocarea situaţiei actuale”, a declarat Valentin Viţalariu, directorul general RADET.

 

 

Citiți și despre: