Stiri: Sanatate

Buget Ministerul Sanatatii

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat

18.12.2020

Buget Ministerul Sănătăţii. Guvernul a aprovat Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea cumpărării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor infectaţi cu COVID-19, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova.

Potrivit actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 45,405 milioane de lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătății.

Buget Ministerul Sănătăţii. Medicamente şi materiale sanitare

Din aceste fonduri vor fi cumpărate, de către Ministerul Sănătății, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacienții internați în unitățile sanitare din România.

Va fi achiziționat și medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienților critici care necesită oxigen suplimentar. Este vorba de singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecției cu SARS-CoV-2. Medicamentul va fi cumpărat în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și producător, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE și producător.

Buget Ministerul Sănătăţii. Măşti de protecţie

Banii vor fi utilizați și pentru achiziția de măști de protecție personală de tip FFp2. Acestea sunt destinate personalului medico-sanitar. Cumpărarea lor se face în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și furnizor, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia Europeană, în numele statelor membre și producător.

Sprijin pentru Republica Moldova

O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova. Sprijinul este oferit ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.

Citeşte şi Piaţa muncii în 2021. Ce aşteptări au angajaţii?