Slide

Stiri: Finante

Deficitul contului curent

Bugetul Ministerului Dezvoltării a fost suplimentat

03.07.2024

Bugetul Ministerului Dezvoltării. Executivul a aprobat Hotărârea privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Credite bugetare

Suma de 400 milioane de lei, reprezentând credite bugetare, se alocă suplimentar Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru plata a peste 600 de cereri de transfer depuse de beneficiarii contractelor de finanțare prin PNRR (componentele C5 – Valul Renovării, C10 – Fondul local, C 11 – Turism și Cultură), evitând astfel întârzieri semnificative în implementarea proiectelor cauzate de depășirea termenelor de plată.

Bugetul Ministerului Dezvoltării. Credite de angajament

Suma de 37, 4 milioane lei, reprezentând credite de angajament, se alocă pentru încheierea a 24 de acte adiționale la contractele de finanțare din cadrul Componentei 15 – Educație, investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe din PNRR (creșele nou construite trebuie să poată oferi sprijin educațional pentru cel puțin 4.500 de copii).

Citește și Guvernul anunță modificări pentru sistemele e-Transport, e-TVA și e-Factura