Stiri: Finante

Bugetul pe 2016, dezbătut cu societatea civilă, mâine, la Palatul Victoria

08.12.2015

Mâine, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic organizează o dezbatere publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget de stat pe 2016. La întâlnirea de la Palatul Victoria vor participa şi miniştrii Guvernului Cioloş, reprezentanţi ai unor ONG-uri, precum şi cetăţeni interesaţi.

Dezbaterea publică are loc între orele 14:00 – 16:00, potrivit unui comunicat de presă al ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

„Promovarea principalelor priorităţi sectoriale de investiţii pentru 2016 fiind importantă pentru Guvern, în paralel cu prezentarea, de către Ministrul Finanţelor Publice – Anca Dragu, a structurii generale a Bugetului pentru anul următor, organizatorii au invitat la eveniment şi trei dintre membrii Cabinetului, Ministrul Transporturilor – Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene – Aura Răducu şi Ministrul Agriculturii – Achim Irimescu, fiind pentru prima dată când membrii Guvernului dialoghează cu cetăţenii în acest format. Selecţia Miniştrilor – invitaţi s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la priorităţile Bugetului pentru 2016”, se arată în comunicat.

În cadrul evenimentului o organizaţie sau un cetăţean va prezenta un singur punct de vedere sau o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenţiei în scris, prin materiale transmise prin e-mail.

Orice persoană interesată este invitată să continue sau să iniţieze comunicarea cu Ministerul Finanţelor pe acest subiect şi separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail şi susţinute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane şi reprezentanţi ai organizaţiilor dar fără intervenţii, în scopul informării.