Stiri: Logistica

Inmatricularile noi de vehicule rutiere 2021

Bugetul pentru Programul Rabla Clasic s-a epuizat. Ce anunţ a făcut AFM

27.10.2021

Bugetul pentru Programul Rabla Clasic s-a epuizat. În acest context, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis un mesaj important pentru românii care aveau în plan achiziţionarea unui autovehicul în cadrul programului.

Aşadar, având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, Administraţia Fondului pentru Mediu, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului.

Bugetul pentru Programul Rabla Clasic. Anunţul făcut de preşedintele AFM

„Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetăţenilor, că îşi doresc un aer mai curat şi că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calităţii aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Informaţii privind suplimentarea bugetului Programului Rabla Clasic vor fi publicate pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, la secţiunea aferentă acestui program.

De asemenea, programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu câte 200 de milioane de lei fiecare, începând cu data de 21 august pentru Programul Rabla Plus și cu data de 28 august pentru Programul Rabla Clasic.

Valoarea alocată Programului Rabla Plus în 2020 a fost de 200 de milioane de lei. Acest program s-a bucurat de un interes impresionant din partea solicitanților. În 2021 bugetul alocat a fost triplu, respectiv 600 de milioane de lei. Aşadar, a rezultat un buget total aferent anilor 2020 și 2021 de 800 de milioane de lei.

Citeşte şi Programul Rabla 2021. Ce condiţii noi a anunţat Ministerul Mediului?