Bugetul Programului Naţional de HIV/SIDA, suplimentat cu 87 milioane lei

26.08.2014

Ministerul Sănătăţii a a anunţat ieri că a suplimentat bugetul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control HIV/SIDA cu peste 87 milioane lei. Astfel, întregul buget al programului a ajuns la suma de 214,144 milioane lei pentru anul acesta.

“Printr-un efort financiar am reuşit ca la rectificarea bugetară să asigurăm fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fără sincope, pentru această perioadă. Fondurile ajung până în luna decembrie, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ. Pregătim o nouă suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la următoarea rectificare bugetară din toamnă, astfel încât să asigurăm tratamentul bolnavilor fără discontinuităţi”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Acesta a verificat ieri, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi coordonatorii de program modul de derulare al programului, iar după eveniment, ministrul a informat reprezentanţii pacienţilor că, începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii intenţionează se organizeze licitaţii naţionale centralizate pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru o serie de programe naţionale, printre care şi Programul Naţional HIV/SIDA.

Citiți și despre: