Petrol si gaze

Bulrom Gas acoperă întreaga gamă a gazelor petroliere lichefiate

01.12.2017

Compania va deschide anul acesta primele stații sub noul brand OCTANO. Înființată în anul 2001 cu capital 100% românesc, compania Bulrom Gas face parte din sectorul de activitate al producției și distribuției de combustibili auto, respectiv GPL – combustibil alternativ la cei tradiționali.

Primul pas făcut de companie la debutul pe piață a fost deschiderea unei stații de GPL Auto în București. Ulterior, în cei peste 15 ani de activitate, Bulrom Gas a ajuns la o rețea de aproximativ 100 de stații de GPL Auto.

„Aniversarea celor 15 ani de activitate am marcat-o printr-o rețea de circa 100 de stații de GPL Auto, iar anul acesta sperăm să avem funcționale primele 5 stații sub noul brand OCTANO”, ne-a declarat Răzvan Mitu, directorul general al Bulrom Gas.

Unelte pentru desfășurarea activității

Față de combustibilii „tradiționali” – benzina și motorina – folosirea GPL-ului pentru alimentarea autoturismelor înseamnă, în primul rând, o economie de circa 40-50%, iar în al doilea rând un grad de poluare mult mai redus.

Produsele comercializate de Bulrom Gas acoperă întreaga gamă a gazelor petroliere lichefiate

Produsele comercializate de Bulrom Gas acoperă întreaga gamă a gazelor petroliere lichefiate. Compania produce și vinde autogaz pentru autoturisme, aragaz pentru îmbuteliere în butelii de uz casnic, precum și propan și GPL pentru încălzire sau alte aplicații industriale.

„Calitatea produselor noastre este recunoscută, acesta fiind și meritul laboratorului nostru specializat, primul deschis în România special pentru gaze petroliere lichefiate, și tot primul autorizat de RENAR”, a menționat Răzvan Mitu.

Pentru a putea oferi servicii și produse de calitate, Bulrom Gas se bazează pe o echipă numeroasă și profesionistă. În dorința de perfecționare, cei aproximativ 250 de angajați participă la cursuri de instruire în domeniul fiecăruia, precum și la diverse alte cursuri, simpozioane sau conferințe.

Ca urmare a activității desfășurate, partea logistică este foarte importantă pentru companie, motiv pentru care compania a investit constant în această ramură. Astfel, Bulrom Gas se poate mândri, în prezent, cu o flotă de aproximativ 40 de autocisterne și 200 de vagoane, toate specializate și autorizate pentru transportul gazelor petroliere lichefiate.

Rețeaua de distribuție a companiei acoperă Muntenia, Dobrogea, Moldova și jumătatea sudică a Transilvaniei, iar cele trei depozite deținute de Bulrom Gas, localizate în Ploiești, Balș și Vicsani, ajută Bulrom Gaz să acopere fără probleme zonele mai sus menționate.

Un nou brand – OCTANO

În urma analizei pieței de distribuție de carburanți în regim en-detail, Bulrom Gas a identificat un segment de cerere denumit generic „comunități captive” – comune mari/orașe mici, ai căror locuitori trebuie să se deplaseze pe o distanță semnificativă pentru a avea acces la un furnizor de carburanți ce oferă produse și servicii de calitate și la standarde moderne.

Bulrom Gas a decis deschiderea unei serii de stații de distribuție carburanți printr-o nouă rețea – OCTANO

Drept urmare, compania a luat decizia de a deschide o rețea de stații de distribuție carburanți full-service în aceste comunități, sub un nou brand – OCTANO. Această decizie este fundamentată de argumente importante: cererea rurală în creștere vs. cererea urbană stagnantă; suprasaturarea ofertei în segmental urban; parcurile auto în creștere; infrastructura rutieră îmbunătățită; migrarea unor capacități de producție dinspre urban spre rural; valorificarea potențialului local – agricultura fărâmițată, turismul rural/religios, exploatările forestiere, balastierele.

„Totodată, în procesul dezvoltării, dar și al exploatării rețelei, avem în vedere următoarele particularități ale comunităților captive: accent pe calitatea produsului, consumatorul rural își bazează decizia de cumpărare pe relații personale și de încredere reciprocă, identificarea actorilor care pot influența decizia de consum și asigurarea loialității acestora, adoptarea unei strategii specifice de integrare a companiei în comunitatea locală, precum și un accent deosebit pe satisfacerea nevoilor comunității”, susține directorul general al Bulrom Gas.

Stațiile de distribuție carburanți din rețeaua OCTANO vor comercializa atât benzină/motorină, cât și GPL, fiind dotate și cu stații de alimentare a autovehiculelor electrice. De asemenea, clienții vor avea acces la o gamă diversificată de produse alimentare și băuturi răcoritoare, ce vor putea fi servite în interiorul stației.

Strategia de dezvoltare pentru viitor

Reducerea poluării a fost și este și în prezent una dintre țintele Bulrom Gas cele mai importante, motiv pentru care compania se folosește de sloganul „Energie nouă, energie verde”.

De asemenea, cele mai recente studii, agreate inclusiv de Uniunea Europeană prin directivele sale, ne arată că GPL-ul este cea mai rapidă posibilitate de a reduce considerabil într-un termen foarte scurt emisiile poluante, în special în marile aglomerări urbane, GPL-ul fiind inclus în categoria combustibililor alternativi.

GPL-ul este un combustibil alternativ, fiind considerat cea mai rapidă posibilitate de a reduce emisiile poluante

„Am fost întotdeauna și încă suntem de părere că pașii mici, dar fermi, sunt calea sigură spre o creștere care să poată fi suportată din toate punctele de vedere – al personalului, din punct de vedere financiar, logistic”, a completat Răzvan Mitu, directorul general al Bulrom Gas.

În plus, investițiile permanente în modernizarea echipamentelor de producție, în mijloacele logistice și în oameni fac parte din strategia de dezvoltare a companiei. Ultima investiție majoră realizată de Bulrom Gas a fost finalizarea, în 2015, a depozitului din Vicsani, care este totodată și terminal transfrontalier de transvazare pentru gaze lichefiate, din vagoane cisternă de tip rusesc, în cele de tip european. În cei aproape 3 ani de funcționare, acesta s-a dovedit a fi un succes și este foarte apreciat nu numai de clienții zonali, ci și de toți partenerii interni și externi.

În viitorul apropiat, Bulrom Gas va finaliza modernizarea depozitului de la Ploiești – primul depozit al companiei. În urma acestei modernizări se va dubla atât capacitatea de stocare, cât și cea de producție.

În ceea ce privește rezultate financiare, prima jumătate a anului 2017 a fost una pozitivă, Bulrom Gas înregistrând un trend crescător atât la cifra de afaceri, cât și la profitul operațional, reușind astfel îndeplinirea obiectivelor targetate. Pentru sfârșitul anului compania estimează menținerea acestui trend, ajungând chiar la rezultate mai bune – o creștere de două cifre a cifrei de afaceri la nivelul grupului Bulrom față de anul 2016.