Buna Vestire 2020 traditii 25 martie

Buna Vestire 2020: Tradiții și obiceiuri pentru 25 martie

24.03.2020

Buna Vestire 2020 tradiții. Buna Vestire se sărbătește pe 25 martie. Află ce este bine și ce nu ai voie să faci în această zi! Este o sărbătoare mare pentru toți creștinii ortodocși. Fiind una dintre cele mai vechi sărbători creștine, Buna Vestire este respectată de creștini cu sfințenie.

Buna Vestire 2020 tradiții. Semnificație

Buna Vestire reprezintă sărbătoarea în care Arhanghelul Gavril a anunțat-o pe Fecioară Maria că va da naștere Mântuitorului Iisus. Așadar, de la această dată, până la Crăciun mai sunt fix nouă luni.

Buna Vestire 2020 tradiții. Obiceiuri

Buna Vestire este o sărbătoare a bucuriei, așadar în această zi nu este bine să te cerți cu nimeni din familiei sau cu vreun prieten, coleg sau vecin. Cei care nu respectă această tradiție vor avea ghinion tot anul.

Această sărbătoare se mai numește, în popor, și:

  • Blagoveștenie
  • Ziua Cucului
  • Ziua Zămislirii Domnului

Buna Vestire 2020 tradiții. Dezlegare la pește

De Buna Vestire este dezlegare la pește. Așadar, se spune că cei care mănâncă pește pe 25 martie vor avea noroc pentru întreg anul și se vor simți liberi, așa cum este peștele în apă.

Buna Vestire 2020 tradiții. Tot de această sărbătoare se spune că este prima zi a anului în care începe să cânte cucul. Există tradiția ca fetele nemăritate să întrebe cucul când se vor căsători și să numere de câte ori cântă pasărea. Dacă cucul nu răspunde, înseamnă că nunta va avea loc în acest an. În plus, fiecare cântat de cuc semnifică un an în plus până la căsătorie.

De ce nu este bine să dormi de Buna Vestire

Tradiția mai spune că nu este bine să dormi în ziua de Buna Vestire, întrucât vei fi somnoros și obosit tot anul.

Buna Vestire 2020 tradiții. O altă superstiție este legată de vremea din această zi. Așadar, se spune că cum va fi ziua de Buna Vestire, așa va fi și prognoza meteo pentru Pește.

Citește și Când sunt Floriile 2020? În fiecare an Floriile pică în duminica de dinanintea Paștelui. Află pe ce dată sunt în acest an!

 

 

Citiți și despre: