Stiri: Companii

Bursa naţională a invenţiilor româneşti are loc pe 20 iunie

19.06.2017

În lunile aprilie și mai 2017, inventatorii români selectați de Ministerul Cercetării și Inovării au participat la două dintre cele mai importante Saloane Internaționale de Invenții (Geneva și Barcelona), obținând, ca de fiecare dată în ultimii ani, rezultate excepționale, confirmând astfel clasa internațională a cercetătorilor români.

Pentru ca aceste lucrări, recunoscute și apreciate pe plan internațional, să poată fi valorificate prin transfer tehnologic, va avea loc, pe 20 iunie 2017, la Palatul Parlamentului – Centrul Internațional de Conferințe – prima ediție a ”BURSEI NAȚIONALE A INVENȚIILOR ROMÂNEȘTI”. Evenimentul se va desfășura sub sigla ”CONCEPUT ÎN ROMÂNIA” și va fi organizat în parteneriat de Ministerul Cercetării și Inovării, de Camera Deputaților și de Camera de Comerț și Industrie a României.

Deschiderea oficială, care va avea loc la ora 10, va fi urmată de vizitarea expoziției, de o serie de demonstrații și prezentări ale machetelor și proiectelor experimentale, de o festivitate de premiere a inventatorilor români și, nu în ultimul rând, de o serie de întâlniri între reprezentanții mediului de afaceri românesc cu inventatorii prezenți la eveniment.