Stiri: Economie

Business Days Bucureşti: Ce vor antreprenorii să afle de la cei mai buni specialişti din lume?

19.11.2015

Antreprenorii români sunt interesaţi să afle de la cei mai buni specialiști din lume cum să își construiască o strategie de business de succes. Astfel, conform unui studiu Business Days România, peste 36% din oamenii de afaceri din București și zona de sud a României afirmă că și-ar dori să afle de la cei mai buni lideri din domeniu cum să realizeze o strategie de business câştigătoare, să dezvolte un plan marketing (33%) și să își perfecționeze arta negocierii (31%).

După părerea acestora, cele mai promițătoare domenii de dezvoltare sunt IT&C (85%), agricultura (61%) și dezvoltarea software (60%).

„Antreprenorii din București și zona de sud a României consideră că dezvoltarea și motivarea personalului reprezintă principala problemă cu care se confruntă în acest moment”, studiul realizat de Business Days România, elaborat în perioada octombrie-noiembrie pe un eșantion de 230 de antreprenori și manageri din București și orașele din împrejurimi.

Alte probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri sunt taxarea și fiscalitatea, brandingul și setarea strategiei.

În ceea ce privește așteptările lor de la administrația centrală, doar 27% din respondenți au afirmat că acestea sunt “foarte mari”. În același timp, antreprenorii au apreciat că implicarea autorităților locale în susținerea afacerilor din regiune este foarte slabă (38%).

“Antreprenorii din zona de sud a României caută soluții pentru dezvoltarea afacerii lor în condițiile în care provocările de la nivelul administrației pot încetini ritmul de creștere al afacerii lor. În acest sens, sfaturile, modelele de succes și sesiunile de networking îi ajută să găsească cea mai bună cale spre succes. Credem că experianța altor antreprenori este cât se poate de utilă pentru cei care sunt hotărâți să ăși urmeze visul și au ambiția de a merge mai departe”, a declarat Laszlo Pacso, fondator și coordonator Business Days.

Evenimentul București Business Days va avea loc în perioada 8-9 decembrie, la Willbrook Platinum. Înscrierile pentru toți cei care vor să participe sunt deschise, în limita locurilor disponibile. Detalii şi înscrieri găsiți pe site-ul businessdays.ro.

Printre temele conferinţei se numără “Criza resurselor umane și modul în care vor influența tendințele de pe piața de muncă. Evoluția economiei globale”. Workshop-urile vor avea teme precum “Arta deciziilor în condiții de incertitudine și schimbare”, “Managementul timpului și tehnici de organizare”.