Stiri: Companii

Citeşte şi Agroland Agribusiness, obligaţiuni de 10 milioane de lei

BVB: 50 de companii s-au calificat în etapa finală a proiectului „Made in Romania”

08.03.2017

Bursa de Valori București (BVB) a finalizat procesul de selecție a celor 50 de companii care vor intra în etapa finală a proiectului „Made in Romania”. Jumătate dintre companii au fost votate de membrii comisiei de nominalizare, iar cealaltă jumătate de către reprezentanții BVB.

„Competiția a fost acerbă și ne-a fost greu să alegem doar 50 de companii din cele 166 înscrise. Suntem mândri să vedem că multe alte companii românești s-au înscris în acest proiect al Bursei de Valori București. Este cel mai bun semn pentru noi că BVB și piața de românească de capital sunt branduri cu care merită să te asociezi,” spune Lucian Anghel, președintele BVB.

„Made in Romania” a intrat în cea de-a treia și ultima etapă de selecție din cadrul proiectului în care un juriu format din 12 experți români și străini vor selecta 14 companii care au cel mai mare potențial de creștere, cele mai fascinante strategii de business sau realizări semnificative. Cea de-a cincisprezecea companie va fi selectată de public, care va putea vota compania favorită în perioada 7-19 martie.

„Sunt convins că vom scrie istorie în piața de capital din România cu această Ligă a Antreprenorilor,” a zis Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Cele 15 companii vor fi anunțate pe 3 aprilie în cadrul galei „Made in Romania”. Companiile alese vor participa ulterior la un program de mentorat care se va desfășura între aprilie și noiembrie 2017. În fiecare lună din acest an, din aprilie și până în noiembrie, vor fi acoperite subiecte precum marketing și branding, strategie și inovare, audit și finanțarea dezvoltării.

În funcție de tema fiecărei luni, vor avea loc ateliere, training-uri și întâlniri unu la unu dedicate echipelor și angajaților din companiile selectate. În urma acestui program, în cele opt luni, BVB și partenerii vor contribui la stimularea proceselor de inovare și bune practici în cadrul acestor companii, sprijinind astfel creșterea lor. Participarea în cadrul acestui program este gratuită și se face la cererea companiilor.