Emisiune obligatiuni iHUNT

BVB propune instituirea Zilei Naționale a Investițiilor în fiecare an pe 15 mai

11.05.2017

Bursa de Valori București (BVB) alături de partenerii săi din sectorul financiar susține instituirea Zilei Naționale a Investițiilor în fiecare an pe 15 mai, parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară.

Astfel, BVB susține necesitatea unei viziuni naționale asupra acestui aspect cu impact major în viața fiecărui cetățean.

În acest an, BVB a pregătit o serie de inițiative și evenimente menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.

„România face primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor. E nevoie de un proiect național care să promoveze România în Europa,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Petiția online prin care ziua de 15 mai să fie declarată Zi Națională a Investițiilor poate fi semnată pe www.primainvestitie.ro și va susține ulterior o inițiativă legislativă în acest sens.

Semnatarii petiției online primesc și un Kit de Investiții, care le oferă un prim set de informații necesare primei investiții.

„Bunăstarea unei națiuni depinde covârșitor de modul în care fiecare cetățean își înțelege și își proiectează viitorul financiar. De Ziua Națională a Investițiilor propunem românilor să ia contact direct cu specialiștii din toate industriile pieței financiare și, în urma acumulării de informații relevante, să facă prima investiție pentru un viitor financiar mai bun,” a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

 

 

Citiți și despre: