Stiri: Social

Cadouri de Craciun 2018

Cadouri de Crăciun 2018. Ce pun românii sub brad?

18.12.2018

Cadouri de Crăciun 2018. Pentru jumătate dintre români, bugetul alocat cadourilor de Crăciun nu depășește 300 de lei. În același timp, 2 din 5 români cheltuie până la 750 de lei, potrivit unui sondaj realizat de GiftShare.

Pentru a avea destui bani, 33% dintre români afirmă că și-au planificat din timp bugetul. Astfel, ei au început să pună bani deoparte cu câteva luni înainte de Crăciun.

Cadouri de Crăciun 2018. 13% acordă doar ”atenții simbolice”

Conform studiului, 13% dintre cei intervievați afirmă că au alocat un buget de cel mult 100 de lei pentru cadouri. Acest lucru înseamnă că vor oferi mai degrabă atenții simbolice doar apropiaților.

În schimb, 37% au planificat cel mult 300 de lei pentru cadouri.

Cadouri de Crăciun 2018. Un număr mai mare de cadouri

Pe de altă parte, 27% spun că sunt dispuși să aloce până la 500 de lei. Aceștia au în plan fie să ofere cadouri unui număr mai mare de persoane, fie să se orienteze către cadouri mai scumpe. În plus, 11% au buget de până la 750 de lei, iar 7% cheltuie până la 1.000 de lei.

Numai 5% sunt chiar mai darnici, având un buget care depășește 1.000 de lei pentru cadourile de Crăciun în 2018.

Cadouri de Crăciun 2018. O activitate constisitoare

Unul din 10 români consideră cumpărarea cadourilor de Crăciun ca fiind o activitate costisitoare. În plus, pentru aproape un sfert este o activitate stresantă, plictisitoare sau chiar neplăcută. Din acest motiv ar prefera să delege cumpărăturile altor persoane sau să contribuie cu bani la cadouri oferite împreună cu altcineva.

În schimb, vestea bună este că diferența consideră cumpărăturile de sărbători relaxante sau amuzante.

Cadouri de Crăciun 2018. O mare parte dintre români deja au ales ce vor pune sub brad

Jumătate dintre persoanele intervievate au afirmat că știu deja ce cadouri vor pune sub brad de Crăciun. Ele au făcut din timp cea mai mare parte a cumpărăturilor, fiind determinați să nu depășească bugetul planificat.

42% dintre români au făcut cumpărăturile sporadic în această perioadă, fără să mai fie neapărat atenți dacă depășesc suma propusă. În schimb, 8% spun că au lăsat cadourile pe ultima sută de metri, urmând să meargă la cumpărături în zilele dinaintea Crăciunului.

Aceștia nu mai țin neapărat cont de buget, urmând să găsească ulterior soluții pentru a compensa deficitul, mai arată datele GiftShare.

Cadouri de Crăciun 2018. De unde cumpără românii cadouri?

Centrele comerciale rămân destinația preferată pentru cumpărăturile de Crăciun pentru 51,2% dintre respondenți. În schimb, aproape un sfert preferă magazinele online. Alți 21% aleg cadouri din magazinele stradale, la care ajung ușor.

Pe lista cadourilor de Crăciun se află, pentru majoritatea respondenților (54,70%), cel mult cinci persoane, din familie și/sau prieteni apropiați, și tot cel mult cinci cadouri se așteaptă să găsească sub brad peste 60% dintre respondenți.

O listă extinsă de până la 10 persoane cărora le vor face un cadou de Crăciun în 2018 au 30% dintre respondenți. Pentru mai puțin de 2% lista depășește 15 persoane. Pe de altă parte, 6% dintre respondenți au declarat că nu obișnuiesc să ofere daruri de Crăciun.

Citește și Rezultate financiare bune pentru PitechPlus, în 2018. Ce planuri are compania pentru 2019?