Stiri: Retail

Cadouri de Craciun 2018

Cadouri de Crăciun 2018. Câți bani vor aloca românii?

13.11.2018

Cadouri de Crăciun 2018. Românii au în plan, pentru anul curent, să aloce, în medie, 730 de lei pentru cadourile din acest sezon al sărbătorilor de iarnă. Așa reiese din datele unui studiu realizat de Compari.ro, în colaborare cu GKI Digital.

Astfel, comparativ cu anul trecut, românii intenționează să cumpere cadouri pentru mai multe persoane și să aloce o sumă de bani mai mare. Fondurile alocate pentru cadourile de Crăciun sunt cu aproximativ 12% mai ridicate. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care situația în privința locurilor de muncă și a veniturilor s-a îmbunătățit.

Pentru cine cumpără românii cadouri de Crăciun?

Per total, românii plănuiesc să cumpere cadouri de Crăciun pentru 9-10 persoane. Comparativ cu media cheltuielilor din 2017, internauții vor scoate din buzunar cu 76 lei mai mult.

Cele mai multe cadouri de Crăciun 2018 vor fi destinate familiei restrânse. Este vorba de 3-4 persoane, în medie.

Față de anii trecuți, pe lista cumpărăturilor de sărbători au ajuns din ce în ce mai mulți membri îndepărtați ai familiei, prieteni sau cunoștințe.

Majoritatea cadourilor vor ajunge sub pomul de Crăciun de pe internet. Așadar, pentru găsirea cadoului perfect, românii activi pe internet vor folosi, în procent de 80%, surse online.

Alte surse utilizate pentru găsirea cadourilor de Crăciun sunt:

  • răsfoirea revistelor de reduceri ale magazinelor (55%)
  • explorarea vitrinelor magazinelor (36%)

Totodată, 34% dintre internauți declară că vor merge mai degrabă la sigur și își vor întreba apropiații ce cadouri își doresc de Crăciun.

Sezonul cadourilor de iarnă începe cu Black Friday

Se pare că niciodată nu e prea devreme pentru a începe cumpărarea cadourilor de Crăciun. La mijlocul lui octombrie, deja, 11% dintre internauți s-au apucat de achiziționarea cadourilor de Crăciun. Inițierea acestor achiziții timpurii le este, însă, caracteristică în principal femeilor.

În plus, 37% dintre internauți – mai mult de 3,1 milioane de persoane – vor aștepta, în mod conștient, până la reducerile de Black Friday din a doua parte a lunii noiembrie, să cumpere cadouri. Ei speră să găsească oferte bune și o varietate mai mare de produse.

După Black Friday, perioada de cumpărare a tuturor cadourilor poate să se întindă, pentru 80% dintre cei intervievați, chiar până la ultimele zile dinaintea Crăciunului.

Citește și Câștigul salarial mediu brut pe economie – Septembrie 2018