Cadouri de Craciun

Ce cadouri să nu oferi niciodată de Crăciun?

15.12.2018

Cadouri de Crăciun. Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment special în care putem să ne facem familia și pe prietenii apropiați fericiți. Conform Picodi.com, 85% dintre persoanele intervievate în cadrul unei cercetări cumpără cadouri pentru familie.

De asemenea, pentru 27% dintre participanți, Crăciunul reprezintă o ocazie ideală pentru a face un cadou cunoscuților și prietenilor. Din păcate însă, rezultatele studiului au arătat că, românii iau parte destul de rar la acțiunile caritative de Crăciun. Astfel, doar 3% au declarat că vor face un cadou unei persoane aflate în nevoie. Pe de altă parte, relațiile de colegialitate cu cei de la servici s-au dovedit a fi mai importante. Astfel, 14% dintre cei chestionați au spus că vor face cadouri colegilor de la servici.

Cadouri de Crăciun. Ce spun autorii studiului?

”Perioada sărbătorilor nu reprezintă doar reuniuni familiale, împodobirea bradului și „Singur acasă”. Ultimele săptămâni reprezintă și o încărcătură semnificativă pentru bugetul familiei, pentru că o parte din bani trebuie alocată pentru cadouri, masa de Crăciun și uneori pentru creații elegante”, conform studiului citat.

Care sunt cele mai dese cadouri oferite de Crăciun?

Cea mai populară categorie de cadouri s-a dovedit a fi îmbrăcămintea (49%). Următoarele locuri sunt urmate de:

  • jucării (37%)
  • dulciuri (35%)
  • electronice și accesorii (24%)
  • parfumuri (21%)
  • cosmetice sau produse pentru igienă personală (20%)

Cadoul ideal de Crăciun

Pentru a alege cadoul de Crăciun ideal de sărbători, românii încearcă să afle de la apropiații comuni, ce cadou și-ar dori persoana căreia are să-i fie dedicat (50%). Pe de altă parte, 29% cumpără un cadou pe care îl văd personal potrivit, iar doar 11% întreabă direct persoana respectivă, ce și-ar dori de sărbători.

În funcție de rezultatele studiului, cele mai dorite cadouri de Crăciun sunt:

  • electronicele și îmbrăcămintea (45%)
  • banii (35%)
  • bijuteriile (32%).

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun

Cele mai prost alese cadouri s-au dovedit a fi dulciurile (44%), jucăriile (35%), cardurile cadou (33%) și cărțile (27%). În medie, românii cheltuie 560 lei pe cadouri.

Citește și Bugetul de Crăciun 2018. Cum să nu dai ”faliment” în perioada Sărbătorilor de iarnă?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Ce cadouri să nu oferi niciodată de Crăciun?

  1. Pingback: Unde gasesti cei mai ieftini brazi naturali si artificiali? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.