Stiri: Social

Calendarul competitiilor scolare 2019

Ministerul Educației a aprobat calendarul competițiilor școlare

22.01.2019

Ministerul Educației Naționale a anunțat că a aprobat, prin ordin, Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale pentru anul școlar 2018 – 2019. Calendarul competițional include următoarele categorii de concursuri școlare:

  • olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, cu participarea elevilor români, respectiv activități de selecție și pregătire a loturilor naționale pentru participarea la olimpiadele internaționale din 2019;
  • olimpiade naționale școlare;
  • concursuri naționale școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • concursuri naționale școlare fără finanțarea Ministerului Educației Naționale;
  • activități educative naționale finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • activități educative naționale, respectiv activități educative regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației Naționale.

Calendarul competițiilor școlare 2019. Noutăți

În calendarul olimpiadelor naționale școlare, o noutate o reprezintă apariția Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică. Probele se vor desfășura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară.

Din totalul celor 63 de concursuri școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale, opt se vor desfășura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât și în domeniul învățământului profesional și tehnic/transdisciplinar.

Calendarul competițiilor școlare 2019. 139 de competiții fără finanțare

În categoria concursurilor naționale școlare, fără finanțarea Ministerului Educației Naționale, sunt incluse 139 de competiții. De asemenea, calendarul activităților educative naționale (finanțate și nefinanțate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.

Activitățile educative se desfășoară în afara orelor de curs. Acestea oferă elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu.

Calendarul competițiilor școlare 2019. Informațiile acumulate de elevi

Competițiile pot avea ca bază informațiile acumulate și competențele dezvoltate de elevi pe parcursul anului școlar, fiind complementare sau vizând aplicarea practică a acestor informații și competențe.

Proiectele cuprinse în calendarele competiționale ale Ministerului Educației sunt o formă de evaluare a competențelor dobândite de elevi în cadrul activităților de tip non-formal organizate în școală și în afara ei.

Citește și Magazinele online vor tranzacționa 60 de milioane de lei prin platforma Blugento, în 2019