Campania Campioni ai Planetei 2020

Campania Campioni ai Planetei 2020. Provocare inedită pentru elevi și profesori

03.04.2020

Campania Campioni ai Planetei 2020. Atât în țara noastră, cât și la nivel mondial, se trece printr-o perioadă fără precedent, primind o lecție pentru care nu avem prea mult exercițiu: solidaritatea. Este important să înțelegem și să reflectăm la lucrurile mici care pot face diferența și care pot aduce o îmbunătățire atât țării, cât și întregii planete.

Începând cu 2015, Națiunile Unite ne îndeamnă să acționăm asupra celor mai mari probleme mondiale expuse și în Agenda 2030 prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

La ora actuală, mai mult ca oricând, este nevoie să îi pregătim pe tineri pentru prezent- la care nu de mult timp făceam referire ca la acel „viitor incert”.

Campania Campioni ai Planetei 2020. Competențe și cunoștințe

Noi competenţe şi cunoştinţe sunt necesare. Perspectiva, gândirea critică, curajul de a acţiona, accesul la servicii de sănătate și respectarea drepturilor umane, consumul responsabil de resurse sunt doar câteva dintre elementele pe care orice copil şi tânăr care va influenţa direcţia noii societăţi, trebuie să le cunoască/practice.

Campania Campioni ai Planetei 2020. Provocarea

Campioni ai Planetei este concursul realizat de către Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu LIDL Romania. Acesta creează un context pentru învățare relevantă și acțiuni concrete, chiar și de acasă.

Proiectul se adresează elevilor și profesorilor din țară și se desfășoară în această primăvară.

Campania Campioni ai Planetei 2020. Subiecte

Pornind de la cele patru Obiective de Dezvoltare Durabilă (O.D.D.) identificate ca prioritare anul acesta, Fundația Noi Orizonturi împreună cu Lidl România provoacă profesorii și elevii să creeze soluții practice direct de la ei de acasă pe unul dintre subiectele:

  • ODD 3 – Sănătate și bunăstare – Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
  • ODD 4 – Educație de calitate – Garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți.
  • ODD 10 – Inegalități reduse – Reducerea inegalităților în interiorul țărilor și de la o țară la alta.
  • ODD 11 – Orașe și comunități sustenabile – Dezvoltarea orașelor și a așezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente și durabile.

Cum pot elevii deveni Campioni ai Planetei?

Elevii sunt provocați să facă o mică schimbare în viața lor pentru a contribui la cele patru Obiective de Dezvoltare Durabilă și să conecteze ceea ce au învățat la școală cu informații și subiecte discutate la nivel mondial. Elevii pot scrie un articol, filma un vlog, înregistra un podcast sau crea un prototip. Acesta trebuie să fie o inspirație pentru alți elevi care să contribuie la bunăstarea planetei.

Campania Campioni ai Planetei 2020. Cum pot profesorii inspira și alți profesori?

Profesorii sunt invitați să propună planuri de lecție care să ajute elevii să „vadă” conexiunea între ceea ce se învață la orele de curs și contribuția la unul dintre cele patru Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Data limită de înscriere a propunerilor atât pentru profesori, cât și pentru elevi este 15 mai 2020, ora 20.00. Toate informațiile legate de înscrierea în cadrul campaniei Campioni ai Planetei pot fi găsite pe site-ul oficial: www.noi-orizonturi.ro/campioni-ai-planetei

Citește și Auchan și Leroy Merlin construiesc centru de spitalizare în București

 

 

Citiți și despre: