Slide

Stiri: Agricultura

Plățile către fermieri în 2023.

Cum se desfăşoară Campania de primire a Cererii Unice de Plată?

10.03.2022

Campania de primire a Cererii Unice de Plată. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că fermierii au depus, în perioada 1 martie – 9 martie, un număr de 58.283 de cereri, pentru o suprafaţă de 232.753 hectare, în cadrul Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată în anul 2022.

Cum se depun cererile?

Cererea se depune prin accesarea aplicaţiei IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie), fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA, ţinând cont de condiţiile impuse de pandemia Covid 19.

Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Campania de primire a Cererii Unice de Plată. Registrul agricol al terenului

Fermierii trebuie să verifice, împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol al terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

Potrivit APIA, înainte de semnarea Cererii unice de plată sector vegetal şi zootehnic, trebuie să se verifice încă o dată informaţiile înscrise şi documentaţia depusă.

Citeşte şi Reducerea accizei la motorină 2022. Când se depun cererile?