Slide

Stiri: Companii

Campania ”Dor de românesc”, sărbătorită la Galeria Galateca

10.11.2014

Campania internațională „Dor de românesc” a fost sărbătorită joia trecută prin interpretări artistice contemporane la Galeria Galateca. Evenimentul, organizat de brandul Iutta, s-a bucurat de prezența a 300 de persoane publice, bloggeri și artiști locali de renume.

Tematica evenimentului a fost întărit de îndemnul făcut invitaților de a veni însoțiți de o persoană de care le era dor și de a-și mărturisi acest sentiment spre a fi gravat în scris pe un suport de piele naturală cu ajutorul unui talentat artizan.

”Campania, ajunsă la jumătatea drumului, a prins amploare rapid și astfel am ales să o sărbătorim organizând un eveniment tematic în cinstea ei, alături de persoane care rezonează cu importanța și semnificația acestui sentiment care pentru noi este principala sursă de inspirație”, a afirmat Nicoleta Chirica, fondatoare și designer Iutta.

Evenimentul a reunit iubitorii de românesc într-un cadru care a stimulat evocările și aducerile-aminte, iar pentru a întregi atmosfera creativă, Eglantina Becheru, artist vizual, a realizat un performance de pictură în timp real.

Printre invitații speciali prezenți la eveniment s-au numărat Maria Buză, Ozana Barabancea, Mihaela Călin, Andreea Stroe, Anisa Lupu, Sabina Iosub, Alexandra Ușurelu, Eli Roman, Florin Dobre, Camelia Căpitanu.

Fundalul sonor, pe ritmuri armonioase de vioară, a purtat ascultătorii într-un ocol în jurul lumii prin piese de inspirație folclorică și i-a readus pe bogăția plaiurile natale prin abordarea unui repertoriu cu specific național.

Evenimentul a culminat cu dezvăluirea marelui premiu al campaniei „Dor de românesc”– un tur fotografic național de 10 zile, realizat împreună cu agenția România 101. Pe lângă participarea la acest traseu atractiv, câștigătorul proiectului va primi geanta de voiaj „Dor călător”, realizată de Iutta.

În plus, alte 100 de premii, își așteaptă câștigătorii la finalul celor 10 săptămâni de campanie, toți cei care își scriu dorurile pe platforma www.dorderomanesc.ro fiind înscriși automat în tombolă.