Stiri: Sanatate

Campania InfoDiabet, prelungită până pe 17 noiembrie

14.11.2016

Voluntarii Societății Studenților în Farmacie București (SSFB), studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’, extind până joi, 17 noiembrie 2016, campania ‘InfoDiabet’ în Piața Romană.

Proiectul InfoDiabet este inițiat de Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) și implementat în București de SSFB şi are scopul de a evalua starea de sănătate a populație și predispoziția de apariție a diabetului. De asemenea, campania are și o parte informativă despre modul cum se poate preveni diabetul printr-o alimentație corespunzătoare și un stil de viață sănătos.

Până în prezent acest proiect a avut ca grup țintă studenții și cadrele didactice ale Facultății de Farmacie, însă anul acesta ne dorim să beneficieze de proiect și locuitorii capitalei. Locația unde va avea loc măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale și a colesterolului este Piața Romană, între orele 08:00-12:30.

Primăria Capitalei alături de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București susțin această acțiune socială.

Centrul de măsurare a indicelui glicemic, colesterolului și a tensiunii arteriale va fi reprezentat de un cort unde studenții farmaciști, instruiți în prealabil de specialiști pentru recoltarea corectă a probelor și evaluarea rezultatelor, vă așteaptă echipați cu aparatura medicală necesară și informații despre diabet pe care oricare persoană trebuie să le dețină pentru a preveni apariția bolii.