Campania „România Reciclează” a ajuns din nou în Constanța

07.08.2018

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Prin punctele mobile de colectare, este încurajată colectarea diferențiată a deșeurilor și reciclarea lor. Prima ediție a programului „România Reciclează”, s-a desfășurat între 1 iunie – 1 iulie 2018, interval în care au fost colectate peste 30 tone de DEEE din 15 județe (22 localități).

Campania „România Reciclează” a ajuns vineri, 27 iulie, și în comuna Cumpăna din județul Constanța. Peste 100 de locuitori, împreună cu dna. primar, Mariana Gâju și reprezentanți ai serviciului de salubrizare local, s-au implicat în acțiunea de colectare a deșeurilor electrice, electronice și a bateriilor uzate, organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Primăria comunei Cumpăna.

 Rezultatele obținute până în prezent ne confirmă că programul ,,România Reciclează” are potențial să devină o mișcare la nivel național,” a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ, organizatorul campaniei.

Locuitorii comunei Cumpăna au predat televizoare, mașini de spălat, aspiratoare, dar și storcătoare, imprimante, electrocasnice și aparate electrice pe care nu le mai folosesc. Toți cei care au lăsat la centrul de colectare special amenajat o cantitate mai mare de 10 kg DEEE sau 5 kg de baterii uzate, au fost răsplătiți cu tichete cadou. Cu sprijinul autorităților și al reprezentanților Asociației Environ, în mai puțin de 6 ore, au fost colectate peste 3000 kg de deșeuri.

 

Citiți și despre: