Stiri: IT&C

Campania România Reciclează

Campania România Reciclează a fost lansată!

01.07.2022

Campania România Reciclează. Asociația Environ a lansat, la Hârșova, o nouă ediție a campaniei „România Reciclează”, unul dintre cele mai de succes programe naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Campania care a ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, se desfășoară în 2022 într-un format complex care îmbină componenta de colectare a deșeurilor electrice de la populație cu ateliere și jocuri eco-educative pentru copiii și tinerii din localitățile din țară.

Aparatura electronică veche sau defectă

Programul „România Reciclează” se adresează tuturor locuitorilor, companiilor sau instituțiilor din orașele și comunele participante în program care dețin și doresc să predea spre reciclare aparatura electronică veche sau defectă. Aceștia pot solicita colectarea gratuită de la domiciliu sau sediu a deșeurilor voluminoase prin apel telefonic la call center 031.827.0000 și de asemenea pot preda direct deșeurile de mici dimensiuni în punctele de colectare agreate de Environ cu reprezentanții primăriilor.

Program de educație ecologică pentru cei mici

Pornind de la convingerea că investiția în educație este cel mai important pas pentru reformarea modului în care percepem și gestionăm deșeurile, Asociația Environ va implementa la punctul de colectare și un program de educație ecologică pentru cei mici.

Recycle Joy este un concept de workshop-uri educaționale, jocuri, activități distractive și premii surpriză. Acesta este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani care își propune să îi învețe cum să descopere bucuria reciclării.

„Ne propunem să facem din grija față de natură, responsabilitate și reciclare o normalitate și chiar un motiv de bucurie. Sustenabilitatea înseamnă calitatea vieții în prezent și în viitor, de aceea considerăm că nu este suficient doar să organizăm periodic acțiuni de colectare, ci trebuie să investim constant în educație și informare.

Este imposibil să producem o schimbare de paradigmă și să creăm o cultură a reciclării câtă vreme oamenii se așteaptă ca de fiecare dată când predau un deșeu să primească ceva în schimb. În cadrul campaniei România Reciclează vor primi într-adevăr ceva la schimb: timp, atenție și încredere în cei mici pentru că ei pot produce acea schimbare de perspectivă. Contribuim la formarea adulților de mâine cu speranța că în câțiva ani predarea echipamentelor uzate va deveni o practică obișnuită, vom trăi într-un mediu mai curat, iar România nu va mai fi codașa Europei la reciclare”, declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.

Citeşte şi Topul ţărilor cu cea mai ridicată rată de reciclare a deşeurilor